اخبار قالیشویی اخبار قالیشویی .

اخبار قالیشویی

روایت قالی‌بافی که رج به رج آرزوهایش را می‌بافد

روایت قالی‌بافی که رج به رج آرزوهایش را می‌بافد

 


قالیشویی امامت

 


گروه استان‌ها- زنان و مردان قالی‌باف گاهی با تاسیس یک کارگاه کوچک آموزش قالی‌بافی، سعی در گسترش این هنر و صنعت دارند که ربابه خوشهنجار یکی از این کارآفرینان موفق سمنانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، یافتن شغلی مناسب برای کسب درآمد و امرار معاش همواره یکی از دغدغه‌هایی است که اکثر افراد جامعه با آن مواجه می شوند.

 


حال در میان این برخی افراد هستند کسانی که نه تنها دغدغه ایجاد شغلی برای خود هستند، بلکه از آن مهم‌تر تلاش می‌کند با هنر، استعداد، توانمندی و پشتکارشان گرهی از مشکلات دیگر افراد نیز باز کنند، همچون بانوی پرتلاش و کارآفرین سمنانی به نام "ربابه خوشهنجار" که عهدش را با خدا بسته تا یاریش کند برای دستگیری از دیگر بانوان نیازمند به کار.

 


ربابه خوشهنجار حدود 30 سال است مشغول کار قالی بافی و گلیم بافی است، او می گوید: علاقه زیادی به این هنر دارم و از همان ابتدا با توکل بر خدا و با این امید که بتوانم هنرم را به دیگران آموزش دهم و به این واسطه به آنها کمکی کرده باشم، قدم در این راه گذاشتم.

 


او که عهدش را با خدا اینگونه بسته است"هنرم بعد از مرگم هنرم باشد" می گوید: خدا را شکر می‌کنم که تا امروز به بانوان بسیار زیادی اعم از نیازمند و بی نیاز شامل بانوان خانه‌دار، زنان بدسرپرست، بی‌سرپرست و آنها که به لحاظ مالی ضعیف هستم و به عبارتی نیاز به یادگیری قالی‌بافی و گلیم‌بافی داشته اند تا امرار معاش کنند و زندگی شان را بچرخانند، این هنر را آموزش داده‌ام.

 


این بانوی پرتلاش کارآفرین که مجوز فنی و حرفه‌ای دارد و با ارگان‌های مختلف همچون صنعت و معدن و بسیج و کمیته امداد و بهزیستی و میراث فرهنگی قرارداد دارد و مشغول همکاری با این ارگان‌ها برای ارائه خدمات هر چه بهتر به بانوان علاقه‌مند به هنر قالی بافی در شهر و دیارش است، اظهار می‌کند: تا کنون با آموزش‌هایی که به بانوان داده‌ام توانسته‌ام بیش از 500 نفر را بیمه کنم.

 


خوشهنجار اضافه می کند: بانوان و کارآموزانم پس از فراگیری قالی بافی و گلیم‌بافی آزمون می‌دهند، مدرکشان را می‌گیرند و تحت پوشش بیمه مشاغل خانگی قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه قالی بافی جزو مشاغل سخت محسوب می شود، اکنون تعدادی از این بیمه شدگان بازنشسته شده‌اند و همین که به من تماس می‌گیرند و می‌گویند در هنگام نماز خواندن دعایت می‌کنیم که این نان را بر سفره مان گذاشتی برایم کافی است.

 


وی خاطرنشان می‌کند: سه کارگاه قالی بافی در حال حاضر دارم که یکی از آنها به نام کارگاه عشایری روستایی در خیرآباد است و مسئولان استانی و شهرستانی اعم از بسیج، دهیار خیرآباد، فرماندار سمنان، صنعت و معدن، کار و رفاه اجتماعی از آن سرکشی کرده‌اند و حمایت‌ها و کمک‌هایی را نیز داشته‌اند.

 


این بانوی پرتلاش با همان لهجه شیرین سمنانی می‌گوید: بعضی از بانوانی را که دستشان تنگ است و قادر به تهیه لوازم و تجهیزات اولیه قالی بافی را ندارند، برایشن خودم دار قالی را آماده می‌کنم، چله کشی می‌کنم، با نخ و همه وسایل مورد نیاز به آنها تحویل می‌دهم، آنها بافت قالی را انجام می‌دهم پس از اتمام کار هزینه بافت را به آنها می‌دهم و بافته‌ها را تحویل می‌گیرم.

 


خوشهنجار که قلب مهربانش و شور دستگیری به دیگران را می‌توان در کلامش یافت عنوان می‌کند: بنده هدفم این است که بیشتر به بانوان سرپرست خانوار و بدسرپرست و یا آنهایی که تحت نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی هستند، قالی‌بافی را آموزش دهم، آموزش به این بانوان نیز به این صورت است که آنها رایگان آموزش می‌بینند، شهریه شان را این نهادها به من می‌دهند.

 


وی از عضویتش از 35 سال قبل در بسیج می‌گوید و اضافه می‌کند: فعالیت در بسیج را دوست دارم و هدفم این است که خداوند متعال از من و کارم راضی باشد و هدفم از همان ابتدا صرفا کار کردن و کسب درآمد برای خودم نبوده است؛ دوست دارم هر جا هستم و هر کاری که می کنم به دیگران خدمتی کرده باشم.

 


این بانوی پرتلاش و کارآفرین نمونه سمنانی یک خواسته نیز از مسئولان استان و شهرستانش دارد و آن این است که جایی را به صورت متمرکز در اختیارش قرار دهند.

 


او می‌گوید: چندین سال است پیگیر این موضوع هستم و درخواستم را بارها با ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف در میان گذاشتم اما هنوز به نتیجه ای نرسیده‌ایم، اگر یک کارگاه داشته باشم که بتوانم کارگاه خیرآباد و سمنان و یک کارگاه دیگرم را که همگی کوچک هستند به صورت متمرکز در یک جا مستقر کنم مسلم است که می توانم به بانوان بیشتری قالی بافی و گلیم بافی را به بهترین وجه ممکن آموزش دهم و زمینه خودکفایی آنها را فراهم کنم.

 


وی از جمله افرادی بوده است که کرونا نیز سبب تعطیلی کار و بارش نشده است و می‌گوید: با وجود شیوع کرونا اما کارگاه‌های قالی بافی که دارم را تعطیل نکردم.

 


این بانوی پرتلاش و خستگی‌ناپذیر که امسال چهارمین سالی است که به صورت پیاپی تعاونی قالی بافی‌اش در استان برتر می‌شود و حالا او یک بانوی کارآفرین نمونه است، از صحبت‌هایش می‌توان این برداشت را کرد که برای کمک به افراد نیازمند نباید حتما حمایت از نوع مالی باشد، میت وان به آنها کاری را آموزش داد تا او برای همیشه بی نیاز از کمک به دیگر افراد باشد و این بانو در حقیقت به جای ماهی دادن به دیگران ماهیگیری را آموزش داده است


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۲۵:۴۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

بافندگان ستادبازسازی عتبات عالیات استان خراسان جنوبی بیمه می‎شوند

بافندگان ستادبازسازی عتبات عالیات استان خراسان جنوبی بیمه می‎شوند

 


قالیشویی نیروهوایی

بافندگان فرش حوزه ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهرستانهای استان خراسان جنوبی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان وعشایر می شوند.

 


روستا

 


به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از خراسان جنوبی ، درپی توافقات صورت گرفته صندوق بیمه اجتماعی و ستاد عتبات عالیات استان خراسان جنوبی به منظور تحت پوشش قرار دادن بافندگان فرش حوزه عتبات عالیات و توسعه تعمیم و گسترش پوشش بیمه اجتماعی در بین فرش‌بافان جلساتی برگزار گردید.

 


این جلسات با حضور علیرضا اسدی مدیرصندوق بیمه اجتماعی، کارشناسان و کارگزاران و سرهنگ محمدی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات و همکاران ایشان با حضور جمعی از فرش‌بافان برگزار شد درخصوص راهکارههای مختلف خدمت به فرش‌بافان بحث و گفت‌وگو شد.

 


اسدی ضمن تشریح شرایط، قوانین و مقررات صندوق با بیان اینکه بیمه اجتماعی یکی از مباحث ضروری و مورد نظر است که در گذشته مغفول مانده و نیاز به گسترش دارد، افزود: با توجه به ظریفت مشاغل خانگی و صنایع دستی استان که همگی جزء جمعیت مشمول استان محسوب می شوند فرصت مناسبی فراهم است تا افراد فاقد بیمه اجتماعی بخصوص بافندگان فرش طرف ستاد بازسازی تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفته و آینده خویش و خانواده خود را تضمین کنند.

 


 

 


در ادامه رئیس ستاد عتبات عالیات استان ضمن تشکر از خدمات ارزنده صندوق گفت: بعد از ارتباط و آشنایی با مجموعه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، به این مهم پی بردیم که این صندوق اقشار با دهک‌های پایین درآمدی را تحت پوشش قرار می دهد تا بتوانند در آینده از مزایای بیمه برخودار شوند.

 


سرهنگ محمدی ادامه داد: به‌ همین دلیل و با توجه به اینکه همه بافندگان فرش در سطح شهرها و روستاهای استان بصورت رایگان با ستاد همکاری می نمایند ما قصد داریم بمنظور جبران قسمتی از خدمات خداپسندانه این بافندگان عزیز با مشارکت در پرداخت قسمتی از حق بیمه سهم بیمه شده تمام عزیزان بافنده که شرایط لازم را داشته باشند که جمعیتی حدود 1200 نفری می‌شوند را در سطح استان تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستاییان و عشایر قرار دهیم.

 


وی ادامه داد: برهمین اساس نیاز است همکاران صندوق جلسات توجیهی را این عزیزان در سطح شهرستانهای استان برگزار و اولین جلسه با حضور مدیریت استان در شهرستان طبس و بخش عشق آباد طبس با حضور سرپرستان کارگاهها برگزار شد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۰۹:۳۲ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

فرش؛ هنر پر گره دستان ایرانی

فرش؛ هنر پر گره دستان ایرانی

 


قالیشویی مدائن

 


انواع مختلف هنر از جمله نقاشی، شعر، معماری و موسیقی تاریخچه طولانی در میان ایرانیان دارد؛ از طرفی خلاقیت مردم این سرزمین در نشان دادن هنر خود به شکل های متفاوتی بروز پیدا کرده است که صنعت فرش جلوه ای از آن است.

باشگاه ورزشی بانوان شهرک غرب

به گزارش خبرنگار ایمنا، از آنجایی که فرش نمی‌تواند مانند اجسام سفالی و یا فلزی در گذر تاریخ دوام بیاورد و دستخوش زوال طبیعت می‌شود، یافتن مستندات تاریخی فرش در ایران کار چندان ساده‌ای نیست. تا چند دهه پیش، جهان مبدا و خاستگاه فرش را آسیای مرکزی می‌دانست؛ اما با کشف فرش معروف «پازیریک» که قدیمی‌ترین قالی یافت شده در جهان محسوب می‌شود، ورق به سوی ایران بازگشت. چرا که قالی پازیریک دارای نقش‌های اصیل هخامنشی بود و در مدفن یکی از پادشاهان سکایی در فاصله ۸۰ کیلومتری کشور مغولستان یافت شد.

 

 

 

 

 

 

البته قالی پازیریک دومین سند اثبات ایرانی بودن خاستگاه فرش است. حدود ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ سال پیش، تاریخ نگار مطرح یونانی به نام «گزنفون»، در کتابی به نام «سیرت کوروش»، به طور دقیق درباره بستر نرمی که ایرانیان در زیر خویش می‌گستردند صحبت کرده بود؛ در واقع آنچه او به آن اشاره کرده همان فرش ایرانی است.

 


اوج شکوفایی هنر قالیبافی ایرانی را می‌توان به دوره بعد از صفویان نسبت داد. سلسله صفویان که احیاگر بسیاری از هنرهای ایرانی بودند، هنر فرش ایرانی را نیز به اوج رساندند. بسیاری از شاهکارهای ایرانی در حوزه فرش که امروزه در موزه‌های مختلف ایران و جهان نگهداری می‌شود، مربوط به دوره صفویان و پس از آن است. فرش دستباف ابریشمی ایرانی امروزه از گران‌قیمت‌ترین و ارزشمندترین قالی‌های موجود در جهان است که شهرت و اعتباری بسیار بالایی دارد.

 


طرح‌های فرش ایرانی بیش از هر چیز معطوف به طبیعت است. در نقوش ایرانی می‌توان ترکیبی از زیباترین گل‌ها و حیوانات را یافت؛ همچنین زندگی انسان در طبیعت را نیز می‌توان از میان این نقش و نگار زیبا دریافت. بارزترین ویژگی فرش دستباف ایرانی جنس الیاف، نوع گره و رنگ و طرح خاص آن است. از آنجایی که تولید فرش به شکل سنتی زمان بر است و هیچ ماشین آلاتی در تولید آن دخالت ندارد، می‌توان آن را نوعی صنایع دستی دانست. در واقع اگر هنر فرش را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که با موضوعی اقتصادی – فرهنگی مواجه هستیم.

 


مرتضی کیانزاد، عضو شورای عالی هنر نقوش سنتی اصفهان با اشاره به تجاری شدن صنعت فرش، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: اگر پشت هر کار هنری ارزش اقتصادی و بازار تقاضا نباشد، رشد آن هنر به صفر می‌رسد. اکثر آثار هنری دنیا به دلیل اینکه سرمایه دارانی عاشق آنها شده اند، رشد پیدا کرده است. برای نمونه فرش ما در زمان شاه عباس صفوی به دوران اوج خود رسید، چرا که پادشاه ایران از این هنر حمایت می کرده و فرش اصیل ایرانی را به عنوان هدایا به شاهزادگان کشورهایی چون لهستان و عثمانی هدیه می‌دادند. به دلیل این حمایت‌ها بود که فرش ایرانی روز به روز ترقی کرد و در جهان شناخته شد.

 


وی می‌افزاید: ممکن است نگاه اقتصادی به صنعت فرش وجود داشته باشد، اما در حال حاضر فرش ایرانی از نظر هنری حرف اول جهان را می‌زند. به همین دلیل است که دنیا برای آن ارزش قائل است و هزینه می‌کند.

 


فرش دستبافت ایرانی فقط در پنج درصد خانه‌ها یافت می‌شود

این طراح فرش در پاسخ به اینکه شرایط اقتصادی کشور تا چه حد توانسته به صنعت فرش آسیب برساند، تصریح می‌کند: مردم در وهله اول به فکر امرار معاش خود هستند. وقتی اقتصاد با مشکل مواجه است، خرید لوازم تزئینی خانه در اولویت آخر هزینه‌های آنان قرار می‌گیرد. در شرایط اقتصادی فعلی فرش دستبافت فقط در پنج درصد از خانه‌ها یافت می‌شود و این موضوع باعث افول هنر فرش ایران می‌شود.

 


کیانزاد اضافه می‌کند: فرش دستبافت ایرانی به هیچ وجه جایگاه خود را از دست نداده است. اما وقتی می‌توان فرش ارزان‌تری را جایگزین مشابه گران‌تر آن کرد ترجیحاً دنبال ارزان‌تر می‌رویم. از نظر من کسی که به دنبال هنر می‌گردد به هیچ عنوان حاضر نمی‌شود به دنبال فرش ماشینی برود. در هیچ زمانی جنبه هنری فدای جنبه اقتصادی نشده است، اما اگر وضعیت اقتصاد بهبود یابد روز به روز به اعتبار و ارزش هنر در ایران افزوده می‌شود.

 


وی ادامه می‌دهد: کشورهایی چون بنگلادش، هندوستان، پاکستان و افغانستان نیز فرش می‌بافند، اما هنوز هم ارزش هنری فرش ایران از نظر زیبایی، برند، جنس و مرغوبیت رتبه یک دنیا است. در واقع از زمان صفویه تا به حال هیچ گاه فرش کشور دیگر مقام اول پیدا نکرده است.

 


این طراح فرش درباره حضور طراحان جوان به این حوزه، اظهار می‌کند: اگر هنرمندان جوان طراحی فرش زیر نظر اساتید خبره این حوزه فعالیت کنند و در چهارچوب تکنیک‌ها و طرح‌های کلاسیک قدیمی، نوآوری‌هایی داشته باشند، می‌توانند موفقیت‌هایی را به ارمغان بیاورند. اما اگر کسی طرح جدید با ترکیب رنگ‌های عجیب بدون ساختار درست را طراحی کند و ادعای نوین بودن طرح خود را داشته باشد باعث رکود بازار و ریشخندهای تلخ می‌شود. درواقع هر هنر یا صنعتی زمانی موفق است که بتواند چهارچوب‌های فرهنگی، جغرافیایی و آداب و سنن کشور خود را حفظ کند.

 


روزی می‌رسد که باید با چراغ دنبال فرش ایرانی بگردیم

کیانزاد می‌گوید: دانشجویان رشته فرش صرفاً برای گرفتن مدرک پا به این رشته گذاشته اند. با توجه به تجربه‌ای که در زمینه تدریس فرش در دانشگاه دارم، می دانم که وقتی کسی دانشگاه قبول نمی‌شد می‌گفتند می‌توانی رشته فرش دانشگاه هنر مدرک بگیری. برای مثال از ۲۰ دانشجو رشته فرش دو نفر از آنان به طور نسبی به این رشته علاقه دارند. از طرفی زمانی که دانشجویان علاقمند وارد بازار کار می‌شوند و اوضاع را آنالیز می‌کنند، سرد می‌شوند. اکثر دانشجویانی که در مقطع کارشناسی فرش فارغ التحصیل می‌شوند یا کار ندارند یا به کارهای غیر مرتبطی مشغول هستند.

 


وی با اشاره به اینکه جوانان باید پا به عرصه فرش ایرانی بگذارند، خاطر نشان کرد: بسیاری از جوانان به سمت بافت فرش نمی آیند و فعالیت در این حوزه را عیب می‌دانند. بیشتر بافندگان نیز بالای ۵۰ سال سن دارند و یکی یکی از گود خارج می‌شوند. اگر بهترین قالیبافان در روز حدود ۷ یا ۸ ساعت قالی ببافند در ماه حتی نمی‌توانند به درآمد سه میلیون تومان برسند. با این مشکلات، فرش ایران از لحاظ میزان تولید روز به روز رو به افول می‌رود و اگر اینگونه پیش برود روزی می‌رسد که باید با چراغ دنبال فرش ایرانی و بافنده خوب بگردیم.

 


این هنرمند درباره بیمه بافندگان فرش، تصریح می‌کند: بسیاری از بافندگان فرش با وجود اینکه چندین سال هزینه بیمه خود را پرداخت کرده اند، اما به دلیل بیماری یا نداشتن توان اقتصادی به بافت فرش ادامه نداده اند، دیگر بیمه نمی‌شوند. بیمه نشدن هنرمندان یکی از مشکلاتی است که دامن گیر هنر ما شده است. قرار بوده تمهیداتی از طرف دولت و اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستبافت صورت بگیرد، اما متأسفانه هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. این مساله ظلم به قالیبافان قدیمی است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۴۵:۱۳ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

انواع فرش های فانتزی و مدرن و کاربرد هرکدام از آن ها

انواع فرش های فانتزی و مدرن و کاربرد هرکدام از آن ها

قالیشویی مجیدیه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب

انواع فرش های فانتزی و مدرن و کاربرد هرکدام از آن ها

 


انواع مختلف فرش زیبایی خاصی به دکوراسیون داخلی منزل میبخشد، که یکی از این فرش ها , فرش فانتزی است, در تولید فرش مدرن معمولا از رنگ های شاد و براق استفاده می شود تا جلوه و جذابیت این فرش ها در دکوراسیون داخلی منزل بیشتر باشد البته فرش های فانتزی ای هم هست که دارای رنگ های خنثی باشند، اما اکثرا در تولید فرش مدرن رنگ هایی مانند قرمز، زرد و سرخابی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. در فرش مدرن امروزی بیشتر از اشکالی مانند مربع، مستطیل و الگوهای چینشی متفاوت از ترکیب این دو بیشتر به چشم می خورد. فرش مدرن مانند فرش سنتی ایرانی دارای طرح و نقش مشخصی نیست و معمولا برای خانه هایی با سبک دکوراسیون مدرن و معاصر مورد استفاده قرار می گیرد.

 


چیدمان و دکوراسیون فضای منزل و یا کار شما به هر سبک و سیاقی که باشد، به­طور حتم با وجود داشتن فرش و زیر انداز مناسب، بسیار زیباتر و دلنشین­تر خواهد شد. انتخاب رنگ و طرح مناسب فرش یکی از اصول مهم در طراحی دکوراسیون است. انواع و اقسام فرش­های دستبافت و ماشینی کلاسیک که در بازار موجود است، دست خریدار را برای انتخاب فرش دلخواه خود باز گذاشته است. فرش­های فانتزی جزو آن دسته از فرش­هایی هستند که به­ سبب وجود طرح­های مدرن و رنگ­های شاد به­کار رفته در آن­ها، زیبایی خاصی به فضا می­دهند و از این جهت طرفداران زیادی پیدا کرده­اند. اما باید توجه داشت که استفاده از فرش فانتزی در دکوراسیون منازل و محیط­های کاری باید با اصولی همراه باشد، تا تاثیر مطلوب­تری بر فضای اطراف بگذارد. بنابراین، در این مطلب، سعی کرده­ایم تا شما را بیشتر با تاثیر کاربرد مناسب فرش فانتزی در دکوراسیون آشنا کنیم.

 


انواع فرش های فانتزی و مدرن و کاربرد هرکدام از آن ها

 


کاربرد انواع فرش فانتزی در دکوراسیون

 


فرش­های فانتزی انواع مختلفی دارند و هر کدام دارای اسم خاصی هستند. با شناخت آن­ها بهتر می­توان فرشی متناسب با فضای مورد نظر انتخاب کرد.فرش­های شگی همان فرش­های پرز بلند هستند. استفاده از این فرش­های فانتزی در دکوراسیون مکان­هایی که دارای رفت و آمد کمتری باشند، مناسب­تر است. چرا که ممکن است به­ مرور زمان پرزهای بلند آن بر اثر پا خوردن حالت خوابیده و افتاده پیدا کند. از طرفی شستشوی آنها نیز مشکل است. از آنجاییکه پرزهای بلند این فرش گرد و غبار را در خود نگه می­دارد، استفاده از این فرش­های فانتزی در دکوراسیون اتاق کودک به­دلیل امکان بروز آلرژی نیز توصیه نمی­شود.

 


انواع فرش فانتزی موجود در بازار ایران :

 


فرش فانتزی اتاق خواب

 


فرش شگی

 


فرش ورساچه

 


فرش ترک

 


گلیم

 


فرش چهل تکه

 


فرش فانتزی 3 بعدی

 


فرش فرانسوی

 


گبه ( سبک عشایری )

 


فرش کهنه نما


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۲۹:۳۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

صادرات 85 درصدی فرش تولید شده کشور

 صادرات 85 درصدی فرش تولید شده کشور از گمرکات استان تهرانرئیس سازمان صمت استان تهران گفت: وجود واحدهای تکمیل و مرمت فرش و کارخانجات قالیشویی،پشم شویی و رنگرزی بهمراه پتانسیل های تجاری دربازار بزرگ فرش تهران و مرکزیت درمعاملات زنجیره تامین فرش دستباف ازمزیت های استان تهران می باشد.

 نحوه شستن فرش ابریشم مصنوعی

به گزارش شاتا، یداله صادقی گفت: صادرات 85 درصد فرش تولید شده کشور از گمرکات استان صورت می پذیرد و این درحالی است که بیش از 45 هزار بافنده درسطح استان اشتغال مستقیم دارند.
رئیس سازمان صمت استان تهران تصریح کرد: تعداد 194 جواز کارگاهی تولید و طراحی و مرمت فرش دستباف و 1791 گواهی نامه دوره آموزشی، تعداد 105 پروانه قالیشویی،15پروانه چله دوانی ودارکشی و1838 پروانه دررسته های فرش دستباف صادر شده است.
صادقی با اشاره به فعالیت رسته های فرش درقالب اتحادیه ها وتعاونی ها تاکید کرد: دراستان تعداد 154تعاونی بالغ بر 14770 نفرتحت پوشش خود داشته که ضمن تامین نیازهای شغلی ازحقوق قانونی این صنف نیز درمراجع مختلف دفاع می نمایند.
وی افزود: درسال 1399 بالغ بر 157 هزارو600 متر مربع انواع فرش درتهران و شهرستان های استان اعم از ورامین، فیروزکوه ، ری و اسلامشهر، ملارد و بهارستان تولیدشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهرانبه مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت : کمبود مواد اولیه و سرمایه ثابت و درگردش با نرخ مناسب و نبود فرهنگ مصرف فرش دستباف در مقایسه با فرش ماشینی و لزوم تبلغ فرشهای دستباف با قیمت مناسب توسط رسانه ها و محدودیت شدید بودجه ای برای بیمه قالیافان از مشکلات عمده این هنر- صنعت می باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۵۱:۱۱ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

۶۸ تن سیمان احتکاری در شهرستان ری کشف شد

۶۸ تن سیمان احتکاری در شهرستان ری کشف شد

شهرری - ایرنا - رییس اتاق اصناف شهرستان ری اعلام کرد: ۶۸ تن سیمان از انبار یک واحد صنفی در این شهرستان توسط بازرسان اتاق اصناف کشف شد.

 


لطف‌الله ستاره روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: گشت‌های مستمر از واحدهای صنفی و انبارها در سطح شهرستان ری ادامه دارد که در گشت مشترک اتاق اصناف شهرستان ری از انبارها و واحدهای صنفی بازرسان این اداره به شناسایی میزان قابل توجهی سیمان موفق شدند.

وی اظهار داشت: این واحد صنفی در قسمت انبار و بدون مجوز و ثبت در سامانه انبارها به نگهداری ۶۸ تن سیمان اقدام کرده و در این روزها که با کاهش تولید سیمان مواجه هستیم از فروش و عرضه این محصول با هدف افزایش قیمت پرهیز کرده است.

مقالات دیگر: قالیشویی فرجام

روکش زیرکونیا

این مسئول افزود: با توجه به حضور کارشناس تعزیرات و تایید بر احتکار این انبار، برای این واحد پرونده تخلف تشکیل و جهت بررسی به اداره تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

ستاره خاطرنشان کرد: نباید سودجویی‌ها مانع عرضه بهتر محصول به بازار باشد تا برخی افراد به افزایش قیمت دست زده و به نوعی از قوانین و مقررات مورد نظر عدول کنند.

 


به گزارش ایرنا، شهرستان ری با برخورداری از ۵۶ اتحادیه توزیعی، تولیدی و خدماتی و ۱۰ هزار واحد صنعتی و صنفی از جمله شهرک صنعتی شمس آباد، کارخانه سیمان و کارگاه های تولیدی و خدماتی اعم از سنگ بری، شیشه و سفال، آجرپزی، کارگاه قالیبافی و قالیشویی، کشتارگاه دام و طیور به عنوان قطب کار و تولید در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 


شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد است.

 


بیشتر بخوانید: شیشه بری تهران

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۵۰:۰۸ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

اصناف ری با وجود رکود بازار در خط مقدم خدمت‌رسانی به مردم هستند

اصناف ری با وجود رکود بازار در خط مقدم خدمت‌رسانی به مردم هستند
شهرری ـ ایرنا ـ رییس اتاق اصناف شهرستان ری گفت: اصناف با وجود رکود بازار در خط مقدم خدمت رسانی به مردم قرار دارند و به منظور حفظ سلامت شهروندان با رعایت محدودیت‌ها، دستورالعمل‌ها و استفاده از ملزومات بهداشتی مقابله با کرونا اقدامات درخور توجهی در این مدت داشته‌اند.

لطف الله ستاره روز یکشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: اصناف شهرستان ری از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا و اجرای طرح‌های کرونایی همواره پای کار بودند و حتی در حمایت از آسیب دیدگان کرونا نیز گام‌های مؤثر و همکاری گسترده و شایسته‌ای داشتند.
مقالات دیگر:
دندانپزشکی منطقه 6
گل فروشی قیطریه
وی با آرزوی قبولی عزاداری‌ها و تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان خاطرنشان کرد: در مدت اخیر به دلیل افزایش موارد ابتلاء به بیماری کرونا در کشور تمهیداتی در خصوص کنترل بیماری اندیشیده شد که خوشبختانه در شهرستان ری شاهد اجرای خوب این طرح بودیم.

این مسئول از همکاری اصناف همیشه در صحنه شهرستان ری در اجرای دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور اجرای تعطیلات سراسری جهت کنترل ویروس کرونا و کاهش موارد ابتلاء قدردانی و تشکر کرد.

ستاره اضافه کرد: در این راستا با آرزوی رونق در کسب و کار تمامی صنوف از تعامل و از خود گذشتگی خانواده بزرگ اصناف و بازاریان ری که سلامت مردم را اولویت خود قرار دادند صمیمانه قدردانی و تشکر می‌کنم.

رییس اتحادیه کامیون ‌داران شهرستان ری هم با اشاره به استقرار خودروهای باربری غیرمجاز در برخی میادین شهرستان گفت: درصددیم تا طرح های مقابله ای و جمع آوری جهت برخورد با باربری های غیرمجاز و فاقد پروانه کسب که در میادین اصلی استقرار دارند از سوی اتحادیه ارائه شود تا از فعالیت این سودجویان جلوگیری شود.

مهدی کریمیان افزود: از شهروندان تقاضا می شود جهت انجام امور مربوط به باربری تنها با باربری های دارای پروانه کسب ارتباط بگیرند زیرا که در صورت مفقود شدن کالا ها یا سرقت امکان پیگیری از اتحادیه وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، شهرستان ری با برخورداری از ۵۶ اتحادیه توزیعی، تولیدی و خدماتی و ۱۰ هزار واحد صنعتی و صنفی از جمله شهرک صنعتی شمس آباد، کارخانه سیمان و کارگاه های تولیدی و خدماتی اعم از سنگ بری، شیشه و سفال، آجرپزی، کارگاه قالیبافی و قالیشویی، کشتارگاه دام و طیور به عنوان قطب کار و تولید در پهنه جنوب تهران مطرح است.
مقالات دیگر: قالیشویی حکیمیه
شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۱۵:۴۵ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

«عادی انگاری»، فرش قرمزی برای افزایش آمار فوتی‌ها بر اثر کرونا

«عادی انگاری»، فرش قرمزی برای افزایش آمار فوتی‌ها بر اثر کرونا
تهران -ایرنا- «خسته شدیم از ماسک زدن، از ضدعفونی کردن هر چیز، از نرفتن به میهمانی و دورهمی» دیالوگی است که این روزها بسیار شنیده و گفته می شود؛ سخنانی که بوی عادی انگاری و رفتن به استقبال ویروس کرونا و مرگ می‌دهد.

گشتی در سطح شهر که بزنی با صحنه هایی روبه رو می شوی که نه تنها شوک آور است بلکه بوی خون می دهد؛ اعلامیه های فوت عضو خانواده ای بر اثر کرونا، دیوار خانه ای را سیاه کرده است اما چند قدم آن طرف تر مغازه دار، دستفروش و عابرانی را می بینی که بدون استفاده از ماسک و رعایت شیوه های بهداشتی و فاصله فیزیکی با فراغ بال در حال بازارگرمی و خرید و قدم زدن هستند.

وقتی از آن ها می پرسی با وجود افزایش روزانه آمار فوتی ها بر اثر کرونا، چرا حواستان به جان خود و عزیزانتان نیست می گوید: «ای بابا، تمام این افراد که فوت کرده اند، هم رعایت می کردند و هم واکسن زده اند اما گذرشان به قبرستان افتاد. تا الان که نگرفتیم از این به بعد هم نمی گیریم!»

با همین شیوه و فرمانی که این ها می روند است که ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فاجعه کاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در کشور به ۳۸درصد خبر می دهد و می گوید: پوشش ماسک در اماکن عمومی در ۲۳ استان از ۳۲ استان، زیر ۵۰ درصد است و با توجه به اندازه گیری میزان تحرک و حرکت مردم در سطح جامعه، رفت و آمدهای مردم نسبت به شرایط عادی یعنی تابستان سال‌های ۹۶ و ۹۷, هفده درصد بیشتر شده است.

وی تاکید می کند: گویی مردم دچار لجبازی با خودشان و هر کسی با گروه دیگر شده است!
مقالات دیگر: قالیشویی تهران نو
راست می گوید و شاهد مدعا مردمانی است که با اعلام تعطیلی، راه جاده و دشت را در پیش می گیرند و ساعت ها در ترافیک از فضاهای عمومی بین راه استفاده می کنند غافل از اینکه همانند زامبی های فیلم «والکینگ دد»، کرونا را از این سو به آن سو می برند و سوغاتی مرگ برای عزیزان خود به ارمغان می آورند.

«عادی انگاری»، فرش قرمزی برای افزایش آمار فوتی‌ها بر اثر کرونا

حریرچی راست می گوید، مردم لج کرده اند تا خانواده خود را همانند دانه های انار، از هم جدا و در خاک بنشانند؛ مرگی که راحت نیست و فیلم ها و عکس های منتشر شده از بیماران بستری کرونایی در بیمارستان حکایت از دشواری آن دارد و اینکه در صورت استفاده نکردن از ماسک چند گرمی، باید گلویی پاره شود و دستگاه سنگین تنفس مصنوعی را تحمل کند.

فراموش کرده اند نخستین روزهایی که ویروس کرونا تازه شروع به جولان کرده بود، جمله «چه کنم چه کنم تا بیمار نشوم» نقل محافل بود و همگان مترصد خواندن یا شنیدن مطلبی در مورد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بودند.

با گذشت چندین ماه از جولان کرونا و عبور پیک های مختلف آن از آسمان کشور، حال دیگر قبح این ویروس تاجدار شکسته و باید به دنبال راه چاره و یافتن راهکاری برای بازگشت دوباره جدیت اجرایی شدن پروتکل های بهداشتی مبارزه با کرونا در جامعه و نتیجه بخش بودن طرح تعطیلات به خاطر کرونا گشت.
مقالات دیگر: نایت گارد
موضوعی که دکتر مصطفی قانعی پور متخصص ریه و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، در پاسخ به اینکه چه کنیم تا مردم بیش از همیشه کرونا را جدی بگیرند، می گوید: یکسری مسائل که حاکمیتی است را نمی توان به مردم سپرد به این معنا که اگر وزارت بهداشت خطری احساس کند مبنی بر اینکه رعایت نکردن پروتکل ها از سوی گروهی، خطر مرگ برای بقیه به وجود می آورد، بایست از طریق حاکمیت اعمال قانون به گونه ای صورت گیرد که کسی که رعایت نمی کند از مجازات عدم رعایت بترسد.

قانعی با بیان اینکه یک روز بستن راهها و روز دیگر خواهش کردن از مردم برای خارج نشدن از خانه جواب نمی دهد، تصریح می کند: حاکمیت باید این دو را با هم اجرایی کند یعنی ضمن درخواست از خانه نشینی، راه ها را هم ببندد.

وی ادامه می دهد: این کار باید ادامه دار شود و جریمه عدم سرپیچی را هم باید به وزارت بهداشت بدهند تا بیمارستان ها را برای پذیرش بیماران مجهزتر کنند.

این پزشک متخصص با یادأوری اینکه فراموش نکنیم در پدیده ای که طول می کشد و زمان می برد شاهد افزایش خستگی مردم، کاهش اثر بخشی رسانه ای و پذیرش توصیه ها و افزایش بی تفاوتی ها خواهیم بود، خاطرنشان می کند: در این جا باید روانشناسان اجتماعی به یاری کادر درمان بیایند تا چگونگی حفظ حساسیت ها را آموزش دهند.

با تمام گفته و ها و شنیده ها و خواسته ها از مردم در جهت رعایت شیوه های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی، مطالبه عمومی در شرایط حاضر، انجام واکسیناسیون با شتاب بیشتر است؛ وضعیت واکسیناسیون در کشور به هیچ عنوان مطلوب نیست و این موضوع منجر به سرخوردگی اجتماعی می‌شود.
گل فروشی جنت آباد
از: فاطمه دهقان نیری


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۴:۱۱ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

۵۵ پرونده قضایی برای متخلفان زیست محیطی استان همدان تشکیل شد

۵۵ پرونده قضایی برای متخلفان زیست محیطی استان همدان تشکیل شد

همدان- ایرنا- رییس اداره بازرسی و مسوول امور حقوقی حفاظت اداره کل محیط زیست استان همدان از تشکیل ۵۵ پرونده قضایی برای متخلفان زیست محیطی استان در سالجاری خبر داد و گفت: ۱۴ مورد از پرونده ها مربوط به تخریب و تصرف، تعلیف غیرمجاز و ساخت و ساز در مناطق تحت مدیریت این اداره کل است.

 


حجت لطفی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین ۱۸ پرونده مربوط به تخلف شکار و صید غیرمجاز بوده است که ۲۱ متهم در این راستنا شناسایی و به دنبال تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.

 


رییس اداره بازرسی و مسوول امور حقوقی حفاظت اداره کل محیط زیست استان همدان ادامه داد: تخلف های کار و صید شامل شروع به شکار در مناطق حفاظت شده، شکار غیرمجاز گونه هایی نظیر کبک، قوچ و میش، گراز، روباه، نگهداری غیرمجاز جانوران و کشتن حیوانات و انتشار عکس آنها در فضای مجازی بوده است.

 


لطفی ادامه داد: ۲۳ پرونده مربوط به تخطی از محیط زیست انسانی نیز در این مدت زمان تشکیل شده که شامل تخلف واحدهای بازیافت پلاستیک، قالیشویی، دهیاری، تخلیه کود مرغی در مجموع با ۲۳ متخلف بوده است.

مقالات دیگر: گل فروشی ستارخان

وی گفت: ۱۳۰ اخطاریه قانونی در زمینه آلودگی آب، هوا، خاک و پسماند برای واحدهایی نظیر سیلیس کوبی، خشکبار، کشتارگاه، واحدهای خدماتی رفاهی، انواع شوری، شهرک های صنعتی، ذهتابی (روده پاک کنی)، تولید چرم، کوره آجر پزی، دانه بندی شن و ماسه، تولید گوگرد، کارخانه آسفالت، دامداری، سنک کوبی، دهیاری و شهرداری ها صادر شد.

 


لطفی با بیان اینکه همه پرونده ها در حال رسیدگی قضایی است افزود: تاکنون رای از سوی محاکم قضایی صادر نشده است.

 


استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد.

 


تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهارگونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.

مقالات دیگر: قالیشویی سرخه حصار


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۵۴:۰۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

اصناف متخلف ری ۲۵۰ میلیون تومان جریمه شدند

اصناف متخلف ری ۲۵۰ میلیون تومان جریمه شدند

شهرری - ایرنا - رییس اتاق اصناف شهرستان ری از بازرسی ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنفی این شهرستان در تیر ماه امسال خبر داد و گفت: اصناف متخلف این شهرستان ۲۵۰ میلیون تومان جریمه شدند.

لطف الله ستاره روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این میزان جریمه از ۱۹۵ واحد صنفی متخلف به دلیل گران فروشی، کم فروشی و سایر جرایم صادر شده است.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف روزانه ۱۰ تیم بازرسی را در ۲ نوبت روانه بازار می کند، خاطرنشان کرد: اصناف شهرستان ری در تیرماه سال جاری یکهزار تذکر شفاهی در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی دریافت کرده اند.
مقالات دیگر:
قالیشویی فلکه اول تهرانپارس
مراقبت های بعد از لمینت دندان
ستاره اضافه کرد: همچنین به ‌دلیل شیوع کرونای دلتا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی ۱۵ واحد صنفی نیز طی یک ماه گذشته جریمه نقدی شده اند.

این مسئول با اشاره به گشت های مشترک بازرسان اداره اصناف با تعزیرات، اماکن، دامپزشکی و فرمانداری، ابراز کرد: ۲۳ مورد کشت مشترک نیز در تیرماه سال ۱۴۰۰ بازرسان اتاق اصناف با سایر نهادها داشته اند.

به گزارش ایرنا، شهرستان ری با برخورداری از ۵۶ اتحادیه توزیعی، تولیدی و خدماتی و ۱۰ هزار واحد صنعتی و صنفی از جمله شهرک صنعتی شمس آباد، کارخانه سیمان و کارگاه های تولیدی و خدماتی اعم از سنگ بری، شیشه و سفال، آجرپزی، کارگاه قالیبافی و قالیشویی، کشتارگاه دام و طیور به عنوان قطب کار و تولید در پهنه جنوب تهران مطرح است.

شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۱۰:۵۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)