اخبار قاليشويي اخبار قاليشويي .

اخبار قاليشويي

به نام ايران، به كام كپي‌كاران

ايسنا - عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف با بيان اينكه كپي طرح فرش‌هاي ايراني بعضا به طور وسيع در هند و افغانستان اتفاق افتاده، گفت: فرش ايران اعتبار و سابقه متفاوتي دارد و هرچه ما غفلت مي‌كنيم و با سياست‌هاي غلط خودمان را تضعيف مي‌كنيم، ديگران از اين پيشينه استفاده مي‌كنند.

مرتضي ميري در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينكه حتي در مقطعي در هند به فرش بختياري، عنوان فرش بختياري هندي داده بودند، تصريح كرد: از ظرفيت‌هاي فرش دستباف ايران به خوبي استفاده نشده و بنابراين ديگران از آن استفاده مي‌كنند.

به گفته عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف در حال حاضر هم ماجراي كپي طرح‌ فرش‌هاي ايراني در جريان است، چراكه گنجينه غني در فرش ايراني است. البته برخي هم تغييراتي در اين طرح‌ها اعمال مي‌كنند و دارند ذائقه بين‌المللي را به سمت خودشان برمي‌گرداند. بنابراين يك جريان دنباله‌دار وجود دارد.

ميري در پاسخ به اينكه چه راه‌حلي براي حل اين مشكل وجود دارد، اظهار كرد: قدم‌هايي براي حل اين مشكل برداشته شد تا از كنوانسيون‌هاي بين‌المللي در موضوع مالكيت‌هاي معنوي استفاده كنيم. برخي از مناطق فرش‌بافي ايراني هم ثبت جهاني شده است. اما هيچ وقت مشخص نشد چگونه بايد از اين امتياز و ثبت جهاني استفاده كنيم. دولت تاكنون درباره سازوكارهاي استفاده از اين ثبت جهاني اطلاع رساني نكرده است.

بهترين قيمت شستشوي فرش تهران

وي با بيان اينكه فضا به لحاظ حقوق بين‌الملل براي پيگيري اين موضوع فراهم است، تصريح كرد: اما اين پيگيري گران قيمت است و بايد راه‌هاي اجرايي به طور مشخص در حوزه فرش دستباف بررسي شود، اما اين اتفاق هنوز نيفتاده است.

سمپاشي ساس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۸:۴۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

سهم ناچيز ايران از صادرات "فرش دستباف" علي‌رغم جايگاه برتر توليد آن در جهان

تسنيم - فعال حوزه صنايع دستي و فرش دستباف با اشاره به اينكه در چند دهه اخير ۸۰ درصد از حجم صادرات فرش جهاني به ايران تعلق داشت، گفت: با نهايت تأسف بايد بگوييم هم‌اكنون مجموع ارزش ريالي صادرات فرش ايراني كمتر از ۱۰۰ ميليون دلار است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، علي‌اكبر بادام برجاه در يك برنامه راديويي با بيان اينكه در حالي كه كشورمان از نظر صادرات فرش دستباف به‌عنوان يكي از مهمترين آثار حوزه صنايع دستي داراي جايگاهي بي‌نظير در سطح جهان است، موضوع بيمه هنرمندان صنايع دستي را همچنان داراي مشكل دانست و خواستار توجه جدي و بيشتر به حوزه صنايع دستي با هدف رفع مشكلات و توسعه اين حوزه به جهت دستيابي و نيل به قله‌هاي بالاتر شد.

اين فعال حوزه صنايع دستي و فرش دستباف با بيان اينكه ايران همواره يكي از مهمترين و بزرگترين صادركنندگان صنايع دستي به‌ويژه فرش دستباف در سطح جهان بود، گفت: بر همين اساس كشورمان رتبه اول و نخست صادركنندگان فرش دستباف را در جهان منحصراً در اختيار داشت.

وي با اشاره به اين مطلب كه بر اساس آمارهاي رسمي و مستند ارزش صادرات صنايع دستي ايران در دهه هفتاد بالغ بر 2.2 ميليارد دلار بود است، بيان كرد: با توجه به اين عدد در حقيقت ايران حائز رتبه اول در اين زمينه در سطح جهان بوده است و 80 درصد از حجم صادرات فرش جهاني به ايران تعلق داشته، اما بانهايت تأسف بايد بگوييم هم‌اكنون مجموع ارزش ريالي صادرات فرش ايراني كمتر از 100 ميليون دلار است.

بادام برجاه ادامه داد: البته ذكر اين نكته و توجه به آن نيز ضرورت دارد كه حوزه صنايع دستي روند نسبتاً صعودي و رو به رشدي داشته است، به گونه‌اي كه ارزش ريالي صادرات صنايع دستي در سال قبل چيزي در حدود 300 ميليون دلار بوده است.

بيمه هنرمندان صنايع دستي هنوز مشكل دارد

اين فعال حوزه صنايع دستي و فرش دستباف با تأكيد بر ضرورت مهيا كردن شرايط و تمهيدات لازم به جهت امكان تحصيل و استخراج آماري دقيق و شفاف به عنوان يك زيرساخت بسيار حائز اهميت، تصريح كرد: متأسفانه در سايه نبود آماري مستند و قابل اتكا ما همچنان آمار صحيحي از توليدكنندگان و هنرمندان صنايع دستي نداشته و نمي‌دانيم چه تعداد فروشنده و يا حتي علاقه‌مند به حوزه صنايع دستي كشورمان داريم.

وي همچنين با اشاره به تداوم مشكل عدم امكان بيمه هنرمندان صنايع دستي كه عمدتاً ناشي از فقدان آمار دقيق و مستند در اين حوزه است، اظهار كرد: در اين زمينه متأسفانه كماكان شبكه حمايتي دچار معضلات و مشكلات جدي است.

بادام فرجاه همچنين يكي ديگر از اقدامات ضروري در حوزه صنايع دستي را لزوم توسعه و تأسيس انديشكده‌ها و مؤسسات پژوهشي براي انجام كارهاي تحقيقاتي در حوزه صنايع دستي دانست و عنوان كرد: افزون بر اين موضوع بايد با در نظر گرفتن مشوق‌هاي حمايتي لازم نظير تخصيص تسهيلات علاوه بر حمايت فكري به شكلي پويا و عملي از عناصر و مجموعه‌هاي خصوصي شتاب دهنده حوزه صنايع دستي نظير استارت‌آپ‌ها به شكلي جدي و عملي از طريق راه اندازي مراكز تخصصي حمايت كنيم.

بيشتر بخوانيد : بهترين قاليشويي تهر ان از نظر مردم

وي با بيان اينكه يقيناً براي معرفي آثار هنرمندان شاغل در حوزه صنايع دستي كشورمان و بازاريابي و جذب خريداران نيازمند برنامه‌ريزي‌ بيشتري هستيم، افزود: در نظر گرفتن و راه‌اندازي مؤسسات تخصصي و حرفه‌اي در اين زمينه با هدف توليد محتواي بصري قاعدتاً بسيار راهگشاست؛ اما همچنان در اين مسير با موانع و مشكلاتي رو‌به‌رو هستيم.

اين فعال حوزه صنايع دستي و فرش دستباف همچنين توضيح داد: از آنجايي كه شاكله عمومي اقتصاد ايران به صورت دولت محور بنا نهاده شده است، بايد الزاماً در وهله اول اقتصاد را به حالت خصوصي تبديل كنيم تا بتواند بر اساس آن رشد و نمو كرده و به حركت درآيد.

بادام فرجاه در انتها با تأكيد براينكه بدون ترديد برگزاري نمايشگاه‌هاي مجازي و رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها به رونق هرچه بيشتر اين صنعت كمك بسيار شاياني كرده و تأثير بسزايي نيز خواهد داشت، خاطرنشان كرد: در اين زمينه برگزاري نمايشگاه‌ها و خانه‌هاي فرهنگ مجازي در اقصي نقاط دنيا نيز به شدت مي‌تواند باعث كاهش هزينه‌ها شود و علاوه بر آن جشنواره‌هاي حضوري نيز مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد كه بايد در هرگونه برنامه‌ريزي‌هاي كلان و بالادستي مورد توجه و اهتمام قرار گيرد.

بيشتر بخوانيد : سمپاشي هتل

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۲:۲۵ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

بافت ۵۱ تخته فرش به دستان مددجويان كميته امداد سلماس

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما مركز آذربايجان غربي، مددجويان كميته امداد سلماس از ابتداي سال تاكنون ۵۱ تخته انواع فرش را بافته بافت 51 تخته فرش به دستان مددجويان كميته امداد سلماسو به بازار عرضه كرده اند.

خضرلو رئيس كميته امداد امام خميني (ره) سلماس گفت: اين 51 تخته فرش در قالب ۱۰۴ طرح مددجويي اين نهاد توليد شده است.

او ارزش ريالي اين فرش ها را ۲۸ ميليارد و ۷۱۵ ميلون ريال عنوان كرد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي فلكه چهارم تهرانپارس

گراوند رئيس ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سلماس پيش از اين گفته بود: سلماس با توليد انواع فرش دستباف مي تواند در رديف شهرهاي ملي صنايع دستي كشور ثبت شود.

بيشتر بخوانيد : سمپاشي منزل براي ساس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۰:۲۶ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

كارگروه فرش دستباف استان خراسان در تربت حيدريه تشكيل جلسه داد.

به گزارش روابط عمومي مركز ملي فرش ايران، دكتر محسن زنگنه در جلسه كارگروه فرش استان كه با حضور رييس مركز ملي فرش ايران و جمع كثيري از مديران استان و تعاوني‌هاي فعال در حوزه ابريشم كشي و فرش دستباف تشكيل شد، ضمن تشريح وضعيت فعلي هنر - صنعت فرش در تربت حيدريه، رفع مشكلات ارزي خريد مواد اوليه، تخصيص تسهيلات كم بهره، بيمه شاغلان در زمينه ابريشم كشي، برگزاري نمايشگاه دائمي فرش تربت حيدريه را از مهم ترين نيازهاي صنعت فرش شهرستان دانست.

فرحناز رافع روز پنجشنبه در ادامه جلسه افزود: با همكاري وزارت جهاد كشاورزي، سازمان نوغانداري و البته مصوبه مجلس شوراي اسلامي خواهيم توانست قدم هاي خوبي براي عزيزان و دست اندركاران فرش ابريشمي برداريم.

قاليشويي فلكه سوم تهرانپارس

وي گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابريشم حمايت از "زنجيره توليد" است، بطوريكه بتوانيم به شيوه‌هاي مختلف از كليه دست اندركاران توليد فرش حمايت كنيم تا شاهد پايين آمدن هزينه‌هاي توليد و به تبع آن افزايش سود صادراتي باشيم.

هم چنين با توجه به نقطه ‌نظرات بخش خصوصي و توضيحاتي كه از ايشان مطرح شد مقرر گرديد موارد زير محور مداقه و توجه قرار كيرد:

- تامين اعتبار بيمه قاليبافان و ساير ذينفعان تا حد امكان در بودجه ۱۴۰۲ با مشاركت مجلس شوراي اسلامي

- مجوز پرديس فناوري زنجيره ارزش فرش دستباف از طريق مركز ملي فرش ايران پيگيري شود.

- تعيين تكليف ابريشم طي جلسات مشترك نمايندگان صمت جهاد و مركز با ميزباني كميسيون جهش توليد مجلس شوراي اسلامي.

- تشكيل كارگروه پرديس فناوري زنجيره فرش دستباف با حضور ۵ نماينده از مركز ملي فرش ايران، صمت، فرمانداري، پارك فناوري استان و دفتر نماينده تربت جام.

- طرح موضوع صفر شدن تعرفه واردات پيله از كشور تاجيكستان.

- تسريع معرفي كارگاه هاي متمركز و غير متمركز حوزه هاي رنگرزي و نخ ريسي، توسط اداره صمت شهرستان.

- بررسي امكان خريد تضميني ابريشم توسط اتحاديه ها و تشكل ها

- بررسي امكان برپايي جشنواره بين المللي ابريشم در شهرستان تربت حيدريه

سمپاشي منزل براي سوسك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۳۵:۳۳ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

چرا توليد فرش براي قاليبافان نمي صرفد؟

تيتر۲۰- عبدالله بهرامي صنعت فرش دستباف را از جمله صنايع بومي كشور دانست كه در اشتغال و ارزآوري موثر است و گفت: اين شغل مكمل شغل‌هاي دامپروري و كشاورزي است و نقش بسزايي در جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها و حاشيه شهرهاي بزرگ ايفا مي كند.
وي تعداد تعاوني هاي فرش دستباف كشور را بيش از ۱۷۸۰ تعاوني ذكر كرد و گفت: صنعت فرش تمام مولفه هاي اقتصاد مقاومتي را دارد و بايد بيش از پيش به آن توجه شود.


مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف در عين حال كاهش صادرات فرش دستباف را در كاهش توليد و بي‌ميلي صادركنندگان فرش موثر خواند و گفت: هنگامي كه صادرات فرش كاهش مي يابد بر بدنه توليد هم تاثير مي گذارد. از سويي به دليل افزايش قيمت مواد اوليه، توليد فرش براي قاليبافان مقرون به صرفه نيست و موجب خروج تدريجي قاليبافان از اين چرخه شده است.
رئيس كميسيون فرش، صنايع دستي و گردشگري اتاق تعاون ضمن اشاره به ايجاد مركز تجاري مسكو توسط اتاق تعاون ايران، اظهار كرد: ايجاد مركز تجاري در روسيه يك فرصت ايده آل براي رشد صادرات در حوزه فرش دستباف ايراني است و بازار روسيه پايگاه خوبي براي صادرات فرش هاي ايراني به شمار مي رود.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي فلكه دوم تهرانپارس

بهرامي در عين حال نبود بيمه را از جمله مشكلات قاليبافان عنوان كرد و گفت: از سال ۱۳۹۲ تاكنون قاليبافان از پوشش بيمه اجتماعي محروم هستند در حالي كه بيمه در امنيت شغلي و اجتماعي آنها اثرگذار است لذا از مسئولان و متوليان امر انتظار داريم كه به اين صنعت نگاه ويژه اي داشته باشند تا بتوانيم با رونق آن به ايجاد اشتغال و توسعه بخش صادرات در كشور كمك كنيم.

بيشتر بخوانيد : آيا ساس با شستشو از بين مي رود


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۵۲:۴۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

ريسندگي حلقه گمشده صنعت فرش خراسان شمالي

به گزارش خبرگزاري صداوسيماي مركز خراسان شمالي استان خراسان شمالي ۱۲۰ كارگاه توليد فرش و ۲۶ هزار فعال در اين حوزه دارد، درحالي قاليبافان در تامين ارزان مواد اوليه و نخ خود مشكل دارند كه: سالانه ۳ هزارتُن پشم در استان توليد مي شود اما به علت نبود دستگاه ريسندگي در استان نخ قالي از استان هاي مجاور تهيه مي شود .

بيشتر بخوانيد: قاليشويي فلكه اول تهرانپارس

در خراسان شمالي ۹ مدل قالي بافته مي‌شود و ۹۰ درصد هزينه‌هاي فرش و قالي به خاطر نخ است و نخي كه از پشم تهيه مي‌شود و پشم استان يا سوزانده مي‌شود يا به استان‌هاي مجاور صادر مي‌شود..

بيشتر بخوانيد: بهترين زمان سمپاشي ساس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۰۰:۱۷ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

معاون استاندار خراسان جنوبي: توليد فرش دستباف به‌روز و متناسب با ذائقه بازار باشد

به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، جواد اشرفي، معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان جنوبي شامگاه شنبه در جلسه بررسي مشكلات فرش دستباف خراسان جنوبي اظهار داشت: صنايع دستي و از جمله فرش دستباف بايد به روز و متناسب با سليقه و ذائقه بازار و مشتريان توليد شود.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان جنوبي بيان‌كرد: اگر توليد صنايع دستي خراسان جنوبي همراه با ايده‌هاي خلاقانه باشد، بي شك در فروش فرش و صادرات آن موفق تر عمل خواهيم كرد.

اشرفي با اشاره به اينكه بايد راهكارهاي موفقيت و بازاريابي در حوزه فرش را با يكديگر به اشتراك بگذاريم، گفت: دستگاه‌هاي متولي به خصوص اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي، اداره كل صنعت، معدن و تجارت و ساير دستگاه‌هاي متولي بايد زمينه را براي حضور بافندگان و تجار فرش دستبافت استان در نمايشگاه‌هاي ملي فراهم كنند.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي

وي اظهار كرد: بايد دلايل پرداخت نشدن تسهيلات در حوزه فرش به صورت مصداقي مورد بررسي جدي قرار گيرد، بيان كرد: توليد فرش بايد از نسلي به نسل ديگر منتقل شود تا اين هنر همچنان پايدار بماند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان جنوبي ادامه داد: در مورد صادرات فرش تنها به بازار كشورهاي اروپايي اكتفا كنيم بلكه بايد بازاريابي را در ساير كشورهاي منطقه و جهان را نيز مد نظر قرار دهيم.

اشرفي با اشاره به سفر رئيس جمهور به خراسان جنوبي گفت: طي روز گذشته حجت الاسلام رئيسي مأموريتي به وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي جهت بازاريابي مناسب براي عرضه و فروش صنايع دستي و فرش دستباف بانوان خراسان جنوبي داده‌اند و بعد نتيجه را ابلاغ كنند.

بيشتر بخوانيد : سمپاشي شهرك غرب

وي با بيان اينكه به صورت ميداني بازديدهايي از توليد فرش دستباف خواهيم داشت تا مشكلات آن مورد بررسي قرار گيرد، گفت: نشان تجاري در فروش محصول تأثير دارد و بايد اين موضوع از اين به بعد توسط تجار و توليدكنندگان خراسان جنوبي دنبال شود

معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان جنوبي اظهار كرد: بيش از ۵۰ هزار بافنده تمام‌وقت، نيمه‌وقت و پاره‌وقت در استان فعاليت مي‌كنند و متأسفانه كمتر از سه هزار نفر زير پوشش بيمه تأمين اجتماعي هستند.

اشرفي يادآور شد: بافندگان فرش خراسان جنوبي نيز مي‌توانند در صورت نداشتن بيمه تحت پوشش بيمه صندوق روستاييان و عشاير قرار گيرند و دولت نيز از آنان حمايت خواهد كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۰:۴۲ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

نمايشگاه تخصصي فرش دستباف در قزوين برپا مي‌شود

احمد خورگامي مديرعامل شركت نمايشگاه‌هاي بين المللي استان گفت: استان قزوين ميزبان فعالان صنعت فرش دستباف در پانزدهمين نمايشگاه تخصصي فرش دستباف و تابلوفرش در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين المللي استان قزوين خواهد بود.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي خيابان دماوند

خورگامي ادامه داد: بيش از ۲۸ توليد كننده و فعال حوزه فرش دستباف و تابلوفرش از استان‌هاي آذربايجان شرقي، يزد، قم، خراسان رضوي، گلستان، همدان، چهارمحال و بختياري، فارس، قزوين و تهران محصولات و توليدات خود را در زمينه فرش‌هاي تمام ابريشم، گبه، گليم، فرش بيجار، قالي‌هاي روستايي و عشايري و فرش بختياري براي علاقه‌مندان به اين صنعت عرضه خواهند نمود.

بيشتر بخوانيد: شركت سمپاشي

مديرعامل شركت نمايشگاه يادآور شد: معرفي هر چه بيشتر ظرفيت‌هاي اين بخش اقتصادي، ايجاد زمينه اشتغال و كارآفريني، آشنايي دست‌اندركاران با محصولات، نوآوري‌ها و ظرفيت‌هاي موجود، ايجاد فضاي رقابتي سالم ميان توليدكنندگان داخلي براي ارتقاي كيفيت توليد و ايجاد ارتباط مستقيم و رو در رو ميان توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان از جمله اهداف برگزاري اين نمايشگاه است.
اين مسئول در پايان گفت:در پانزدهمين نمايشگاه تخصصي فرش دستباف و تابلوفرش، از ۱۲ تا ۱۶ دي ماه از ساعت ۱۵ الي ۲۱ در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين المللي استان قزوين پذيراي بازديدكنندگان عزيز خواهيم بود.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۱۵:۰۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

ريسندگي نخ تا پاشيدن رنگ روي رخسار فرش

تاج پور كارآفرين خوزستاني گفت: در ابتدا براي شروع كار با سرمايه‌اي در حدود ۱۵۰ ميليون تومان از طريق وام و فروختن طلاهايم كار را شروع كردم، ۱۰ دستگاه ريسندگي پشم خريداري و چند دار قالي تهيه كردم.

او مي‌گويد: زنان روستايي حومه و اطراف روستاي خواجه آباد لالي در كارگاه قاليبافي مشغول به كار هستند تاكنون بيش از ۱۰۰ قالي و دست بافته تهيه و به فروش رفته است.

به گفته او علاوه بر آن خيلي‌ها پاي دار قالي در خانه خود مشغول به كار هستند و با عطر زندگي نقش و نگار بر تار و پود فرش‌ها مي‌زنند و اين هنر زيبا را نهادينه مي‌كنند تا آيندگان شان، دختران و زنان خانواده خود را هم به اين هنر فرهنگي علاقه‌مند كنند وفرش قرمز پاي آرزوهايشان پهن كنند.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي پيروزي

بانو تاج پور به عنوان كارآفرين برتر بسيج سازندگي در لالي شناخته شده و در جشنواره مالك اشتر از او تقدير بعمل آمد او هرساله در نمايشگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي بسيج سازندگي حضور يافته و محصولات توليدي خود در زمينه قاليبافي و محصولات سنتي را به نمايش عموم گذاشته و به فروش مي‌رساند.

بيشتر بخوانيد : فروش سم حشرات

به گفته اين كارآفرين قاليچه، تابلو فرش، قالي، شيردنگ، موج و... در كارگاه زنان روستايي سرخوش لالي بافته و در سطح استان و استان چهارمحال و بختياري فرستاده مي‌شوداز سيستان و بلوچستان هم طرفدار‌هاي براي ديدن و خريد اين دستبافته‌ها آمده اند، البته همچنان به معرفي و بازاريابي بيشتر نيازمند است تا شناخته شده و ديگران هم ارزش و بهاي اين هنر ماندگار را بدانند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۲۴:۱۲ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

معرفي مركز فرهنگي هنري كانون در شهر گليم و قالي‌هاي دست‌بافت

در راستاي طرح «بيست روز، يك شهرستان» گفتگويي صميمي با نوشين دارابي مربي‌مسئول مركز كانون هرسين صورت گرفت تا بيشتر با اين مركز كانون در شهر گليم و قالي‌هاي دست‌بافت آشنا شويم.

سوال ۱: كمي از مركز هرسين برايمان بگوييد؟
مركز فرهنگي هنري هرسين در سال ۱۳۵۹ تاسيس شده است. تعداد اعضاء ثبت شده در سامانه‌ي جديد سايت كانون براي مركز هرسين ۱۷۰ عضو ثبت شده و تعداد كتاب‌هاي موجودي كتابخانه نيز ۶۶۵۰ جلد است.

سوال ۲: همكاران مركز هرسين را معرفي بفرماييد؟
در اين مركز بنده نوشين دارابي به عنوان مربي‌مسئول مركز، خانم تهمينه مأواييان به عنوان مربي ادبي و آقاي علي نوذري هم به عنوان نيروي خدمات مركز، مشغول به خدمت به كودكان و نوجوانان شهرستان هرسين هستيم.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي تهران نو

سوال ۳: مركز شما در چه فعاليت‌هايي شاخص بوده و مورد توجه قرار گرفته‌ است؟
در اين مركز فعاليت‌هاي فرهنگي، هنري و ادبي به صورت كارگاه‌هاي عمومي و تخصصي برگزار مي‌شود. اما فعاليت بازي و سرگرمي از فعاليت‌هاي شاخص مركز است و انجام بازي‌هاي بومي و محلي كه اعضاء بسيار آن را دوست دارند، كانون را به عنوان محيطي شاد و امن براي اوقات فراغت آنان تبديل كرده است.

سوال ۴: چه تجربه‌هاي موفقي در مركز خودتان داشته‌ايد و در اين حوزه چه راهكاري براي استفاده مراكز ديگر پيشنهاد مي‌كنيد؟
از تجربه‌هاي موفق مركز كسب عنوان‌هاي استاني و كشوري اعضاء فعال كارگاه‌هاي ادبي و هنري است. اعضا قديمي مركز موفق به كسب چند ديپلم افتخار شده‌اند. ارتباط و همكاري مركز با ساير سازمان‌ها و ادارات فرهنگي مانند: فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش و مدارس خوب است و اين نيز باعث روند رو به رشد تجربه‌هاي موفق مركز هرسين شده است. اما مي‌توان مهم‌ترين تجربه‌ي موفق مركز هرسين را برگزاري نمايشگاهي در مركز هرسين دانست كه مجموعه‌اي از نمونه آثار دستي اعضاء فعال در شاخه‌هاي سفال‌گري، كارت‌پستال سازي، ساخت نقاب صورت نمايشي، كاردستي (با محوريت استفاده از دورريختني‌ها از جمله: كار با كاج‌ها، پرها، سنجاق‌ها، سنگ‌ها، هسته‌ها و...) است. هدف از برگزاري اين نمايشگاه نيز تشويق اعضاء فعال به فعاليت بيشتر و پرورش استعداد و خلاقيت همراه با ايجاد حس رقابت در بين آنان و همچنين ايجاد انگيزه براي اعضاء جديد جهت حضور در كارگاه‌ها و جذب عضو بيشتر است. همچنين اين نمايشگاه بستر خوبي براي بازديد اوليا و مسئولين شهرستان در راستاي معرفي فعاليت‌هاي مركز است.

بيشتر بخوانيد : سمپاشي كنه

سوال ۵: از نظر شما چه مشكلات و موانعي سر راه قرار دارند؟
از جمله مشكلات مركز هرسين اين است كه در محروم‌ترين منطقه‌ي شهري قرار گرفته و اعضاء و والدين از لحاظ مالي براي شركت و ثبت‌نام در كارگاه‌ها محدوديت دارند. همچنين توجه بيشتر دفتر استان نسبت به تامين ملزومات براي انجام فعاليت‌ها و كارگاه‌ها، همراه با تامين امكانات بيشتر قطعا باعث پرورش و رشد كودكان و نوجوانان اين شهرستان خواهد شد.

منبع : پايگاه خبري كودكان و نوجوانان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۴۶:۵۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)