اخبار قاليشويي اخبار قاليشويي .

اخبار قاليشويي

با شير ريخته روي فرش چه كنيم؟

به گزارش ايلنا، اگر شير ريخته شده روي فرش را به درستي تميز نكنيد، باعث ايجاد بوي بد و لكه روي فرش مي شود. براي از بين بردن لكه شير مانند هر لكه ديگري بايد سريعاً اقدام گردد. اگر فرش شما رنگ كرم يا سفيد دارد، مشخص نخواهد بود اما به اين معنا نيست كه نبايد آن را تميز كنيد.

چربي و پروتئين موجود در شير به فيبر هاي فرش و پشت آن مي چسبد و منبعي براي ايجاد باكتري خواهد بود. پس بايد هر چه سريع تر آن را تميز كنيد تا بوي بدي ايجاد نشود. از طرفي در طولاني مدت، لكه چربي داخل فرش نفوذ مي كند و باعث ايجاد لكه تيره مي شود. با ما در اين بخش همراه شويد تا مراحل تميز كردن لكه شير از روي فرش را بياموزيد.
مراحل تميز كردن شير از روي فرش

قبل از هر چيز به نوع شير دقت كنيد، معمولاً شير هايي كه چربي كم تري دارند، آسيب كم تري هم وارد مي كند اما اگر شير پرچرب روي فرش ريخته است، حتماً بايد سريع تر اقدام كنيد.

مرحله 1:براي شيري كه روي فرش ريخته شده است، از يك پارچه تميز يا يك حوله كاغذي استفاده كرده، آن را با فشار روي فرش بگذاريد تا مايعات اضافي را به خودش بگيرد.

مرحله 2:دو فنجان آب گرم را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي تركيب كنيد. از آب داغ استفاده نكنيد، زيرا باعث ثابت شدن لكه مي شود. اين محلول را با اسفنج به فرش بزنيد و با يك پارچه سفيد خشك يا حوله، آن را خشك كنيد.

مرحله 3:لكه را با آب تازه و قرار دادن اسفنج روي محل شستشو دهيد و حتما از يك پارچه جاذبه ضخيم استفاده كنيد. بهتر است كه حوله را به صورت دولا تا بزنيد و آن را به فرش فشار دهيد. تا جايي اين كار را تكرار كنيد كه ديگر هيچ رطوبتي باقي نمانده باشد كه بخواهيد آن را جمع كنيد.
مرحله 4:در مرحله آخر پيشنهاد مي كنيم كه فرش را با پاك كننده لكه مناسب اسپري كنيد و يك پارچه تميز روي آن بكشيد. انجام اين كار باعث مي شود تا هر گونه لكه باقي مانده و هر گونه چربي شير چسبيده شده به فيبر فرش از بين برود.

مرحله 5:اگر لكه باقي مانده بود و شما پاك كننده لكه نداشتيد، مي توانيد يك قاشق غذاخوري آمونياك را با دو فنجان آب گرم تركيب كنيد. استفاده از اين محلول بسيار عالي است. فقط بايد با اسفنج آن را به فرش بزنيد و خشك كنيد. مرحله 3 را تكرار كنيد و به طور كامل فرش را بشوييد. اگر لكه را از روي فرش پاك نكنيد، در طولاني مدت به آن آسيب وارد مي كند.

لكه شير را مي توانيد با مراحل بالا از بين ببريد اما اگر شير طعم دار روي فرش ريخته بود و كمي هم رنگ دار بود اما مي توانستيد آن را از بين ببريد، پيشنهاد مي كنيم كه با متخصصين شستن فرش و مراكز قاليشويي تماس بگيريد.

قاليشويي خيابان استخر

چرا فرش بو مي گيرد؟

اگر شما بعد از ريخته شدن شير يا هر چيز ديگري روي آن؛ اقدام كرديد اما بعد از چند روز باز هم فرش بوي بد شير مي داد، احتمالاً مقداري شير به داخل فيبر فرش نفوذ كرده و فقط محصولات ضد قارچ و ضد باكتري مي تواند آن را بيرون بكشد كه بايد آن را به دست متخصصين در اين زمينه بسپاريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۰۹:۲۳ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

حدود ۲۲ هزار قالي‌باف در آذربايجان‌غربي تحت پوشش بيمه هستند

اسد فرهمند سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: از اين تعداد، ۱۲ هزار نفر تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي و ۹ هزار و ۶۰۰ نفر تحت پوشش صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير درآمده اند.

وي اضافه كرد: ديگر قالي بافاني هم كه بيمه نيستند، در صورت تمايل مي‌توانند از طريق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير بيمه شده و حق بيمه خود را پرداخت كنند تا زمينه استفاده از مزاياي اين بيمه براي آنان فراهم شود.

سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي ادامه داد: در آذربايجان غربي علاوه بر قالي‌بافان خانگي ۲۳۴ كارگاه قالي‌بافي غيرمتمركز با مديريت متمركز مشغول به فعاليت است كه سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش دست بافت را توليد مي‌كنند.

قاليشويي بلوار پروين 

فرهمند گفت: در راستاي حمايت از قالي‌بافان در آذربايجان غربي ۲۵۰ ميليارد ريال تسهيلات بانكي تخصيص يافته كه بر اساس اولويت ثبت نام جهت دريافت اين تسهيلات كم بهره به بانك‌هاي عامل معرفي شداند.

وي در خصوص بازار فروش فرش دست بافت استان نيز افزود: توليدات استان علاوه بر فروش در بازار داخلي توسط تجار و صادركنندگان استان به بازار‌هاي مختلف جهاني نيز صادر مي‌شود.

 

منبع :باشگاه خبرنگاران جوان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۴۵:۴۶ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

چرا گردشگران خارجي از ديدن فرش‌هاي ابريشم ايراني در دهكده گردشگري كتاراي دوحه بهت‌زده شدند؟

برپايي غرفه ايران در نمايشگاه صنايع‌دستي كه در حاشيه جام جهاني قطر در دهكده گردشگري كتاراي دوحه برپاست، فرصتي را فراهم كرد كه راهنمايان گردشگري اعزامي به قطر، هنر ايراني را به گردشگران خارجي معرفي كنند. هنرهاي دستي كه موجب حيرت و تعجب بازديدكنندگان شد و تصاويرشان در قاب دوربين‌‌هاي آن‌ها به ثبت رسيد.
به گزارش خبرنگار ميراث‌آريا، جام جهاني فوتبال بزرگ‌ترين محفلي‌ست كه از هر كشور، قوم، نژاد، فرهنگ و آييني در آن حضور دارند. وزارت ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي نيز براي استفاده از ظرفيت جام‌جهاني قطر ۲۰۲۲ و با هدف ارائه تصويري افتخارآميز و معرفي ظرفيت‌هاي يكي از كهن‌ترين تمدن‌هاي جهان كه گنجي پنهان از هنر، زيبايي و فرهنگ را در خود نهفته دارد، راهنمايان گردشگري را در قالب گروهي ۱۲ نفره در سي‌ام آبان ماه هم زمان با بازي ايران‌ انگليس به‌عنوان عضوي از خانواده گردشگري راهي قطر كرد.

اين راهنمايان گردشگري كه امروز ۹ آذرماه در راه برگشت به ايران هستند، طي اقامت ۱۰ روزه‌شان، در غرفه ايران در نمايشگاه صنايع‌دستي كه در دهكده فرهنگي‌گردشگري كتارا در دوحه برپاست، براي راهنمايي توريست‌ها، معرفي هنرمندان ايراني، هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي همچنين توصيف تمدن و فرهنگ ايران حضور داشتند.

فرش، خاتم، معرق، تذهيب، ميناكاري، سفره‌هاي قلم‌كاري، پسته و زعفران از جمله اقلام ارائه شده در اين نمايشگاه هستند كه اجازه فروش رسمي آن‌ها وجود ندارد و براي معرفي و ثبت سفارش در معرض ديد بازديدكنندگان گذاشته شده‌اند. نمايشگاه تا روز پاياني جام‌جهاني برپا خواهد بود و اقلام جديدي نيز به آن اضافه خواهد شد. اجراي پرفرمنس زنده توسط گروه هنري نيز بخش ديگري از اين نمايشگاه بود كه مي‌توان به آن اشاره كرد.
به گفته يكي از راهنماياني كه در اين نمايشگاه حاضر بود، غرفه ايران حيرت توريست‌هاي جام جهاني را برانگيخته بود و استقبال خوبي از آن شد.

او درباره چرايي اين جذابيت به ميراث‌آريا مي‌گويد: هر كشوري با اِلمان‌هاي فرهنگي و تمدني خود در اين رويداد حاضر بود و تقريبا تمامي كشورها تنها اجراي موسيقي و رقص‌هاي بومي را در برنامه داشتند، اما ايران تنها كشوري بود كه با بيشترين و حيرت‌انگيزترين ظرفيت هنرهاي‌ دستي خود به اين رويداد آمده بود!
اين راهنماي گردشگري در پاسخ به اين پرسش كه كدام صنايع‌دستي ايران براي توريست‌هاي خارجي جذاب‌تر بود، مي‌گويد: آن‌ها فرشي مي‌ديدند از ابريشم خالص با قطر بسيار اندك و ظرافتي خيره كننده و بعد كه آن فرش را برمي‌گرداندند و پشت آن را مي‌ديدند، متوجه مي‌شدند كه اين يك قالي ابريشم دو رو است! بهت و حيرت را كاملا مي‌شد در صورت‌هايشان ديد!

به گفته او مبلمان تمام خاتم شيراز با انبوهي از ظرافت و زيبايي بسيار توجه‌برانگيز بود. پرفورمنس اساتيدي چون استاد كاوه كه داراي نشان درجه يك هنري در رشته معرق است نيز تحسين توريست‌هاي خارجي را بر انگيخت.

آيا ميدوني چطور فرش رو بايد شست؟ اطلاعات بيشتر در اين لينك

آنچنان كه از اين روايت برمي‌آيد تعداد زيادي از توريست‌هايي كه به دهكده گردشگري كتارا در ساحل شرقي خليج غربي و مرواريد قطر در دوحه رفته بودند با تصوير فاخري از ايران آشنا شدند و نَمي از درياي هنر و تمدن ايرانيان بر گونه آن‌ها نشست. همچنين تصاويري از اين هنرنمايي‌ها در قاب دوربين عكاسان خبرگزاري‌ها و اينفلوئنسرهاي بين‌المللي ثبت و منتشر شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۰۱:۳۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

تجارت فرش در دوره قاجار/ فروش يك ميليون ليري فرش در دوره ناصرالدين شاه

دنياي اقتصاد نوشت:تجارت قالي در ايران به شدت تحت تاثير دامنه عرضه و تقاضاي خارجي بوده است، به گونه‌اي كه در اوايل قرن بيستم طولي نكشيد كه هجوم روزافزون اروپاييان و آمريكاييان بدان باعث افزايش تقاضاي خارجي شد.
اين مساله منجر به افزايش توليد قالي در منابع سنتي، برقراري و تاسيس كارخانه‌ها و كارگاه‌ها به‌وسيله تجار خارجي و نيز تجار داخلي چون تجار تبريز و ساير بازرگانان شد، به گونه‌اي كه كنسول انگلستان در تبريز اشاره كرده است؛ «در عرض دو سال گذشته تقاضا براي قالي‌هاي ايران به طرز چشمگيري بالا رفته و صادرات آن دو برابر شده است، قالي در همه جاي ايران توليد مي‌شود، ولي قالي‌هاي مناطق زير به‌خاطر زيبايي و دوامشان معروفند، فراهان، سلطان آباد، سرابند و دهات اطراف مشهد و جوين، در كردستان سنه(سنندج) و در دهات مجاور آن، در آذربايجان ناحيه قراداغ، بخشايش و هريس.»
صادرات قالي تبريز(از راه طرابوزان) حدود ۲۸هزار ليره در سال ۱۸۷۲ و ۲۵هزار ليره در سال ۱۸۷۳م. بوده، فراهان و سلطان آباد در همين زمان در حدود ۵۰هزار ليره صادرات به اروپا و تركيه داشتند و در سال ۱۸۷۹م صدور قالي از تبريز به ۶۵هزار ليره ترقي كرد.

بيشتر بخوانيد: قاليشويي در قنات كوثر

در همين زمان «لرد كرزن»، بيشترين مقدار تجارت اروپايي را متعلق به فرش دانسته، كه با ارزش ۴۲۲۶۰ ليره بيشتر به انگلستان و آمريكا صادر مي‌شده است و از احتمال وجود همين ميزان صادرات به‌صورت قاچاق مي‌گويد.

وي به نقل از يكي از «تجار با اطلاع» در اين زمينه، صادرات فرش را سالانه بين «۹۰هزار تا ۱۰۰هزار» ليره دانسته كه بيشتر به انگلستان، فرانسه و آمريكا مي‌برند، وي سپس برمبناي ارقام و آماري كه از عثماني و ايران به‌دست آورده، ميزان صادرات قالي را ۲۵هزار بار قاطر دانسته كه هرساله از راه كرمانشاه به بغداد عبور مي‌كرده‌اند.

كالاهاي عمده وارداتي از قبيل منسوجات و... را وارد ايران كرده و بر همين مبنا وي حدس مي‌زند، ارزش صادرات ايران كه از كرمانشاه به خارجه مي‌رفته است، كه عمده‌اش، پشم، پنبه، فرش و ترياك بوده است، مجموعا ۵۴۰هزار ليره انگليسي بوده است، و مطابق مجله «اطاق تجارت اسلامبول» مورخ ۱۷ مه ۱۸۹۰ صادرات فرش ايران به عثماني در حدود ۴هزار ليره ترك بوده است.

در سال ۱۹۱۴م ارزش صادرات به يك ميليون ليره رسيد، كه تقريبا يك‌هشتم كل تجارت ايران را تشكيل مي‌داد، قسمت اعظم اين صادرات به روسيه و تركيه مي‌رفت، تا آزادانه به ايالات متحده، انگليس، فرانسه و ساير ممالك صادر شود.

مطابق گزارش «كارگزار مهام خارجه كرمان و بلوچستان»، تجارت قالي در كرمان اين گونه رواج داشته است؛«... دو سال بود، قالي كرمان خيلي تنزل كرده بود، اين اوقات به‌واسطه حمل آمريكا كمال ترقي را حاصل كرده، تجار آذربايجاني به قيمت خيلي گزاف به‌رقابت همديگر خريده حمل تبريز و از آنجا از راه اسلامبول حمل آمريكا مي‌شود، بحمدالله وسعتي به جهت فروش قالي به اهالي دست داده...»

كه متن اين گزارش حاكي از آن است كه در اواسط دوره قاجاريه، «آمريكا» به‌عنوان يكي از مشتريان و بازارهاي هدف اصلي فرش دستباف مطرح شده و نقش تجار و بازرگانان تبريزي در اين ميانه بسيار برجسته است و مسير عمده تجارتي قالي در دوره قاجاريه نيز حمل به تبريز و از آنجا به اسلامبول و سپس بارگيري به مقاصد كشورهاي مختلف از جمله آمريكا است.

و بنابر مكاتبه «سفارت شاهنشاهي ايران در واشينگتون»، قالي در آمريكا عمده‌ترين و اصلي‌ترين متاعي است كه رواج دارد، كه صدها هزار نفر در ايران از آن نان مي‌خورند و نوعي مدد بودجه دولتي است. و نيز از «فيلادلفيا» به‌عنوان يكي از مراكزي كه تجارت فرش ايران در آنجا خيلي وسعت پيدا كرده، نام برده شده است.

در همين زمان در گنجه «منسوجات پشمي و ابريشمي و به ويژه قالي» با وجود تنزل مال‌التجاره‌هاي ايراني از جمله خشكبار رواج داشته و ويس قونسول قفقاز از «اقسام فرش و گليم تبريز و عراق» به‌عنوان عمده امتعه ايران نام برده است، و نيز بنا بر گزارش كارپردازي اول دولت ايران در شام، «مال‌التجاره كه از امتعه ايران به‌شام مي‌آورند، عبارت از سجاده و قالي تبريز و خراسان و كرمانشاهان است و گاهي حسب اتفاق از شيراز خيلي كم مي‌آورند».

يا آنچنان كه سفير اتازوني (آمريكا) در تهران بيان كرده است، «... در نيويورك و لندن بازار بزرگي جهت فروش قالي ايران كه اعظم‌ترين و معتبر شعبات تجارتي مصنوعات ايران است مهيا است...»

در مجموع بايد اذعان كرد، اقتصاد فرش ايران در قرن نوزدهم(عصر قاجاريه) داراي دامنه و گستره نامحدودي است كه از گستره اين پژوهش خارج است.

بايد پذيرفت اقتصاد فرش در اين قرن، رو به توسعه و ترقي گذاشته است، توسعه‌اي ناموزون كه منجر به تغييرات اقتصادي گسترده در سازمان توليد فرش شد. از جمله مهم‌ترين عوامل اين توسعه، توسعه نظام سرمايه‌داري، اقتصاد وابسته ايران عصر قاجار، صادرات در مقابل واردات و گسترش بازارهاي بين‌المللي فرش دستباف بود، امري كه منجر به تجاري‌سازي فرش دستباف شد. بدون شك اين روند تجاري‌سازي از منظر كيفي براي فرش مطلوب نبوده، اما از منظر كمي در اقتصاد بيمار عصر قاجار نقش مهمي ايفا كرده است، به گونه‌اي كه به عاملي ثروت‌زا و ثروت‌آفرين تبديل شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۳۶:۰۹ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

تجارت فرش در دوره قاجار/ فروش يك ميليون ليري فرش در دوره ناصرالدين شاه

دنياي اقتصاد نوشت:تجارت قالي در ايران به شدت تحت تاثير دامنه عرضه و تقاضاي خارجي بوده است، به گونه‌اي كه در اوايل قرن بيستم طولي نكشيد كه هجوم روزافزون اروپاييان و آمريكاييان بدان باعث افزايش تقاضاي خارجي شد.
اين مساله منجر به افزايش توليد قالي در منابع سنتي، برقراري و تاسيس كارخانه‌ها و كارگاه‌ها به‌وسيله تجار خارجي و نيز تجار داخلي چون تجار تبريز و ساير بازرگانان شد، به گونه‌اي كه كنسول انگلستان در تبريز اشاره كرده است؛ «در عرض دو سال گذشته تقاضا براي قالي‌هاي ايران به طرز چشمگيري بالا رفته و صادرات آن دو برابر شده است، قالي در همه جاي ايران توليد مي‌شود، ولي قالي‌هاي مناطق زير به‌خاطر زيبايي و دوامشان معروفند، فراهان، سلطان آباد، سرابند و دهات اطراف مشهد و جوين، در كردستان سنه(سنندج) و در دهات مجاور آن، در آذربايجان ناحيه قراداغ، بخشايش و هريس.»
صادرات قالي تبريز(از راه طرابوزان) حدود ۲۸هزار ليره در سال ۱۸۷۲ و ۲۵هزار ليره در سال ۱۸۷۳م. بوده، فراهان و سلطان آباد در همين زمان در حدود ۵۰هزار ليره صادرات به اروپا و تركيه داشتند و در سال ۱۸۷۹م صدور قالي از تبريز به ۶۵هزار ليره ترقي كرد.

بيشتر بخوانيد: قاليشويي در قنات كوثر

در همين زمان «لرد كرزن»، بيشترين مقدار تجارت اروپايي را متعلق به فرش دانسته، كه با ارزش ۴۲۲۶۰ ليره بيشتر به انگلستان و آمريكا صادر مي‌شده است و از احتمال وجود همين ميزان صادرات به‌صورت قاچاق مي‌گويد.

وي به نقل از يكي از «تجار با اطلاع» در اين زمينه، صادرات فرش را سالانه بين «۹۰هزار تا ۱۰۰هزار» ليره دانسته كه بيشتر به انگلستان، فرانسه و آمريكا مي‌برند، وي سپس برمبناي ارقام و آماري كه از عثماني و ايران به‌دست آورده، ميزان صادرات قالي را ۲۵هزار بار قاطر دانسته كه هرساله از راه كرمانشاه به بغداد عبور مي‌كرده‌اند.

كالاهاي عمده وارداتي از قبيل منسوجات و... را وارد ايران كرده و بر همين مبنا وي حدس مي‌زند، ارزش صادرات ايران كه از كرمانشاه به خارجه مي‌رفته است، كه عمده‌اش، پشم، پنبه، فرش و ترياك بوده است، مجموعا ۵۴۰هزار ليره انگليسي بوده است، و مطابق مجله «اطاق تجارت اسلامبول» مورخ ۱۷ مه ۱۸۹۰ صادرات فرش ايران به عثماني در حدود ۴هزار ليره ترك بوده است.

در سال ۱۹۱۴م ارزش صادرات به يك ميليون ليره رسيد، كه تقريبا يك‌هشتم كل تجارت ايران را تشكيل مي‌داد، قسمت اعظم اين صادرات به روسيه و تركيه مي‌رفت، تا آزادانه به ايالات متحده، انگليس، فرانسه و ساير ممالك صادر شود.

مطابق گزارش «كارگزار مهام خارجه كرمان و بلوچستان»، تجارت قالي در كرمان اين گونه رواج داشته است؛«... دو سال بود، قالي كرمان خيلي تنزل كرده بود، اين اوقات به‌واسطه حمل آمريكا كمال ترقي را حاصل كرده، تجار آذربايجاني به قيمت خيلي گزاف به‌رقابت همديگر خريده حمل تبريز و از آنجا از راه اسلامبول حمل آمريكا مي‌شود، بحمدالله وسعتي به جهت فروش قالي به اهالي دست داده...»

كه متن اين گزارش حاكي از آن است كه در اواسط دوره قاجاريه، «آمريكا» به‌عنوان يكي از مشتريان و بازارهاي هدف اصلي فرش دستباف مطرح شده و نقش تجار و بازرگانان تبريزي در اين ميانه بسيار برجسته است و مسير عمده تجارتي قالي در دوره قاجاريه نيز حمل به تبريز و از آنجا به اسلامبول و سپس بارگيري به مقاصد كشورهاي مختلف از جمله آمريكا است.

و بنابر مكاتبه «سفارت شاهنشاهي ايران در واشينگتون»، قالي در آمريكا عمده‌ترين و اصلي‌ترين متاعي است كه رواج دارد، كه صدها هزار نفر در ايران از آن نان مي‌خورند و نوعي مدد بودجه دولتي است. و نيز از «فيلادلفيا» به‌عنوان يكي از مراكزي كه تجارت فرش ايران در آنجا خيلي وسعت پيدا كرده، نام برده شده است.

در همين زمان در گنجه «منسوجات پشمي و ابريشمي و به ويژه قالي» با وجود تنزل مال‌التجاره‌هاي ايراني از جمله خشكبار رواج داشته و ويس قونسول قفقاز از «اقسام فرش و گليم تبريز و عراق» به‌عنوان عمده امتعه ايران نام برده است، و نيز بنا بر گزارش كارپردازي اول دولت ايران در شام، «مال‌التجاره كه از امتعه ايران به‌شام مي‌آورند، عبارت از سجاده و قالي تبريز و خراسان و كرمانشاهان است و گاهي حسب اتفاق از شيراز خيلي كم مي‌آورند».

يا آنچنان كه سفير اتازوني (آمريكا) در تهران بيان كرده است، «... در نيويورك و لندن بازار بزرگي جهت فروش قالي ايران كه اعظم‌ترين و معتبر شعبات تجارتي مصنوعات ايران است مهيا است...»

در مجموع بايد اذعان كرد، اقتصاد فرش ايران در قرن نوزدهم(عصر قاجاريه) داراي دامنه و گستره نامحدودي است كه از گستره اين پژوهش خارج است.

بايد پذيرفت اقتصاد فرش در اين قرن، رو به توسعه و ترقي گذاشته است، توسعه‌اي ناموزون كه منجر به تغييرات اقتصادي گسترده در سازمان توليد فرش شد. از جمله مهم‌ترين عوامل اين توسعه، توسعه نظام سرمايه‌داري، اقتصاد وابسته ايران عصر قاجار، صادرات در مقابل واردات و گسترش بازارهاي بين‌المللي فرش دستباف بود، امري كه منجر به تجاري‌سازي فرش دستباف شد. بدون شك اين روند تجاري‌سازي از منظر كيفي براي فرش مطلوب نبوده، اما از منظر كمي در اقتصاد بيمار عصر قاجار نقش مهمي ايفا كرده است، به گونه‌اي كه به عاملي ثروت‌زا و ثروت‌آفرين تبديل شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۳۶:۰۶ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

پاك كردن فرش

به گزارش ايلنا، فرش از كفپوش هاي محبوب ما ايرانيان است كه در خانه اكثر ما وجود دارد. فرش‌ها در معرض آلودگي‌ها و آسيب‌هاي زيادي هستند و عوامل مختلفي مانند ريختن مواد غذايي و مايعات و موي حيوانات خانگي و... باعث كثيفي فرش‌ها مي شوند. براي تميز شدن فرش ها شستشوي آنها تنها راه نيست بلكه مي توان با امتحان برخي از روش ها فرش را لكه گيري و تميز نمود. در اين بخش شما را با بهترين ترفندهاي خانگي براي تميز نمودن فرش آشنا مي كنيم.

تميز كردن فرش با صابون

براي تميز كردن آسان فرش با مواد قابل دسترسي مانند صابون به روش زير عمل كنيد:

صابون را رنده كنيد.

كمي آب جوش به آن بيافزاييد.

يك پيمانه شامپو فرش به تركيب اضافه كنيد.

پارچه اي را به اين محلول آغشته نماييد.

با اين پارچه تمام فرش را تميز كنيد.

براي راحت تر شدن كارتان مي توانيد اين پارچه آغشته به محلول را به درب قابلمه ببنديد و سپس با آن فرشتان را تميز كنيد.

 

تميز كردن فرش با سركه سفيد

براي پاك كردن انواع لكه از روي فرش از سركه سفيد كمك بگيريد و مانند دستور زير عمل نماييد:

سركه سفيد و آب را با هم مخلوط كنيد.

سركه سفيد به خاطر خاصيتش انواع لكه ها را از روي فرش پاك مي كند و به سفيدشدن و براق شدن فرش شما كمك مي كند.

يك اسفنج يا يك كيسه حمام را به اين محلول آغشته نماييد و فرشتان را با آن كاملا تميز كنيد.

تميز كردن فرش با اتو

شما با اتو و گرما نيز مي توانيد در كمتر از چند دقيقه با لكه هاي فرشتان خداحافظي كنيد اما اگر مانند روش زير عمل كنيد:

مقداري سركه را با سه برابر همان مقدار آب مخلوط كنيد.

لكه يا كثيفي را به اين محلول آغشته كنيد.

چند دقيقه صبر كنيد تا اثر كند.

يك حوله روي قسمت لكه‌دار قرار داده و اتوي گرم شده را بكشيد.

فشار و گرما باعث مي‌شود لكه به داخل حوله منتقل شود.

 همچنين بخوانيد: قاليشويي در رسالت

تميز كردن فرش با جوش شيرين

جوش شيرين تنها در آشپزي و تهيه كيك و... كاربرد ندارد بلكه مي توانيد با اين ماده فرشتان را نيز به روش زير تميز نماييد:

فرش را جارو بزنيد تا همه گرد و غبار نشسته روي فرش را حذف كنيد.

لكه را با دستمالي خيس تميز كنيد.

سركه را به‌صورت اسپري بر روي لكه بپاشيد.

پودر جوش شيرين را به حدي كه لكه به‌طور كامل پوشش داده شود استفاده كنيد.

بعد از چند دقيقه شروع به تميز كردن لكه كنيد.

بعد از لكه‌زدايي مي‌توانيد جوش شيرين را با جاروبرقي از روي فرش برداريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۲۹:۳۱ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)