اخبار قاليشويي اخبار قاليشويي .

اخبار قاليشويي

مشكلات كارگاه‌هاي قاليشويي قزوين در آستانه نوروز

مشكلات كارگاه‌هاي قاليشويي قزوين در آستانه نوروز

قزوين-ايرنا- شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي‌هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان و فعاليت برخي سودجويان موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

 


به گزارش ايرنا، داستان قاليشويي كه زماني با آب زلال چشمه و رود و سپس با آب لوله كشي خانه ها در ميان كوچه، حياط و پشت بام انجام مي‌شد حالا به شكل جديد خود يعني مراكز قالي‌شويي رسيده است.

 


در چند سال گذشته با رشد و توسعه زندگي ماشيني و كوچك تر شدن فضاي منازل، ديگر در اسفند ماه اثري از تصاوير رنگين قالي، قاليچه و گليم هاي شسته شده در كوچه و خيابان هاي شهر ديده نمي شود.

 


همينطور اقبال مردم نيز رنگ عوض كرده و بالغ بر ۷۰ درصد از جمعيت استان قزوين ترجيح مي دهند كه فرش و موكت خود را براي شست‌وشو، تحويل كارگاه‌هاي قاليشويي بدهند تا به روش صنعتي و ماشيني شسته شوند.

 


 قاليشويي از مشاغلي است كه پررونق ترين روزهاي خود را در روزهاي پاياني سال مي گذارند و بايد كسادي بازار خود را در طول سال با پركاري آخرسال جبران كند.

 


در اين ميان شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان قزوين و سودجوياني كه اين روزها براي كسب سود بيشتر به بازار قاليشويي روي آورده اند موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

كاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدي درآمد قاليشويي‌ها

 


ساجد عرب مدير يكي از واحدهاي قاليشويي در قزوين در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، گفت: افزايش بي رويه قيمت مواد شوينده، يكي از مهمترين مشكلات صنف قاليشويي‌ها است.

 


وي با بيان اينكه كرونا و تورم دست به دست هم داده اند تا مراكز شست‌وشوي قالي، به مرز تعطيلي كشانده شوند، افزود:هر ظرف مواد شوينده در سال گذشته، با قيمت ۹ هزار تومان عرضه مي شد اما امروزه مجبور هستيم آن را با كيفيت پايين تر و با قيمت ۳۰ هزار تومان خريد كنيم.

 


عرب بيان كرد: موادي چون كلر، آب ژاول و هيدرو هم متناسب با نرخ دلار افزايش قيمت پيدا كرده است.

 


وي اظهار داشت: حالِ كارگاه هاي قاليشويي استان قزوين خوب نيست چراكه كار قاليشويي‌ها فصلي بوده و اكثر خدمات ارائه شده توسط كارگاه‌هاي شست‌وشوي قالي، تك محصولي است بنابراين در فصولي كه تقاضاي مردم براي شستن فرش خيلي كم مي شود با مشكل ناتواني در پرداخت حقوق و حق بيمه تامين اجتماعي سهم كارفرما مواجه هستيم.

 


عرب تصريح كرد:  فعاليت قاليشويي‌هاي فاقد جواز كسب نيز از ديگر مشكلات اين صنف است به ويژه در ايامي مانند اسفند كه پيك كاري قاليشويي‌هاست، تعداد كارگاه‌هاي بدون مجوز به صورت قارچ گونه رشد قابل توجهي پيدا مي‌كند.

 


به گفته وي در آستانه سال نو و فصل بهار و آغاز خانه تكاني، بازار كارگاه‌هاي قاليشويي غيرمجاز و بدون مجوز داغ و موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز و رسمي مي‌شود.  

 


عرب افزود: همچنين شيوع كرونا به دليل ايجاد رعب و وحشت در برخي شهروندان، بازار قاليشويي‌ها را كساد كرده و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از درآمدهاي آنها را كاهش داده است.

 


وي اظهار داشت: بسياري از قاليشويي ها در پرداخت حقوق كارگران با مشكل مواجه هستند و حتي بعضي از كارگاه ها در قزوين نيروهاي خود را تعديل كرده و در آستانه تعطيلي قرار گرفته اند.

فعاليت قاليشويي هاي بدون مجوز در قزوين 

 


حسين احمدي يكي ديگر از مديران واحدهاي قاليشويي در قزوين گفت : امروزه علاوه بر موضوع ويروس كرونا، برخي از قاليشويي‌هاي كه با تبليغات فراوان در قزوين كار مي كنند داراي مجوز نيستند و بيشتر از شهرهاي اطراف و ديگر مشاغل به اين حرفه روي آورده اند.

 


وي از مردم استان قزوين خواست تا فريب تبليغات اين قاليشويي ها را نخورند و اگر به دنبال كار با كيفيت هستند به سوابق اين كارگاه ها توجه نمايند.

 


احمدي يادآورشد: قاليشويي هايي كه شب عيد قارچ گونه سبز مي شوند بدون شك بعد از تعطيلات نوروزي نيز كارگاه خود را جمع مي كنند.

 


وي نظارت بر قاليشويي‌هاي بدون مجوز را وظيفه اتحاديه دانست و گفت: مسووليت جلوگيري از فعاليت اين كارگاه ها با اتحاديه قاليشويي است كه بايد با كمك دستگاه قضايي با متخلفان برخورد قانوني داشته باشد.

 


مراكز قاليشويي دولت نياز به حمايت هاي دولتي دارند

 


مجيد پورحاجي يكي ديگر از اعضاي صنف قاليشويي در مورد مشكلات اين صنف، به خبرنگار ايرنا گفت: همخواني نداشتن افزايش نرخ خدمات قاليشويي با هزينه‌هاي مواد اوليه و دستمزد كارگران از مشكلات واحدهاي مجاز شست و شوي قالي است.

 


وي افزود: البته در كنار اين معضلات، بيماري كرونا باعث شده است تا دو سال پياپي در پررونق ترين ماه سال، تعداد زيادي از مشتريان خود را از دست بدهيم.

 


پور حاجي تصريح كرد: كم شدن مراسم، جشن‌ها و رفت و آمدها و از همه مهمتر ترس از سرايت و انتقال كرونا، تاثير زيادي بر روي كار ما گذاشته است.

 


وي اظهار داشت: بسياري از شهروندان، به دليل ترس از سرايت بيماري كرونا از شست و شوي فرش خود، اجتناب مي‌كنند،  در حاليكه مواد مورد استفاده در مراكز قاليشويي، همگي ضدعفوني كننده هستند و ويروس كرونا با شست‌وشوي فرش‌ها منتقل نمي شود.

 


وي بيان كرد: مراكز قاليشويي همچون ساير مراكز مورد تهديد از سوي ويروس كرونا، نيازمند حمايت هاي دولتي است.

تورم و گراني در كنار پيامدهاي اپيدمي ويروس كرونا، باعث شده تا هر صنف و شغلي با آسيب، ضرر و زيان مواجه شود به ويژه كارگران زحمتكش كه در هر رسته و حرفه اي بيشتر متحمل سختي‌هاي مضاعف كرونا شده اند.

 


 خيلي از خانواده ها به دليل نگراني از سرايت اين ويروس و همچنين كم رنگ شدن ديد و بازديدها و رفت و آمدهاي هرساله، خانه تكاني را جدي نمي گيرند كه همين موضوع در آستانه نوروز موجب سخت شدن امرار معاش برخي مشاغل مانند كارگران قاليشويي شده، داستاني كه از اسفند سال گذشته آغاز شده و هنوز پاياني براي آن نوشته نشده است.

 


مقالات ديگر: قاليشويي پاسداران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۶:۰۱:۰۴ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

نرخ خدمات صنف قاليشويان اعلام شد

نرخ خدمات صنف قاليشويان اعلام شد

رئيس اتحاديه قاليشويان ضمن اعلام نرخ خدمات صنف قاليشويي، گفت: مردم براي قاليشويي فقط به واحدهاي مجاز مراجعه كنند و به هر نوع تبليغي در اين زمينه اطمينان نكنند.

حميد محمدي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد نرخ قاليشويي در سال جديد گفت: قاليشويان در سال 1398 افزايش قيمتي نداشتند، اما امسال نرخ قاليشويي بين 25 تا 30 درصد افزايش يافته است. 

 


رئيس اتحاديه قاليشويان تهران  درباره وضعيت تقاضاي قاليشويي در ايام پايان سال، افزود: به دليل شيوع كرونا از سال گذشته تقاضا براي قاليشويي كاهش يافته، به طوري كه سال گذشته در اين مقطع با شيوع ويروس كرونا در كشور تقاضا قاليشويي مجيديه به شدت كاهش يافت و امسال نيز تقريبا همان شرايط حاكم است، بنابراين در مقايسه به بازار شب عيد دو سال گذشته حدود 40 درصد تقاضا كاهش يافته است. 

 


وي با تاكيد بر اينكه مردم به واحدهاي قاليشويي بدون مجوز اعتماد نكنند، گفت: در ايام پاياني سال تبليغات اينترنتي و پخش تراكت‌هاي تبليغاتي قاليشويي زياد مي‌شود كه برخي مردم بدون توجه به پروانه فعاليت اين تبليغ كنندگان قاليشويي به آنها اعتماد مي‌كنند و دچار مشكلاتي مي‌شوند.

 


محمدي بيان داشت: به  دليل اينكه اغلب اين قاليشويي‌هاي غير مجاز داراي مكان مشخصي نيستند و هيچ گونه مجوز فعاليت قانوني از اتحاديه ندارند، در نتيجه در صورت بروز هر گونه مشكلي، امكان پيگيري از طريق اتحاديه وجود ندارد. 

 


وي گفت: متقاضيان براي جلوگيري از بروز هر گونه مشكل احتمالي براي انتخاب قاليشويي به سايت اتحاديه قاليشويان تهران مراجعه كنند و يكي از واحدهاي داراي مجوز را انتخاب كنند. 

 


محمدي بيان داشت: در اين صورت اگر خسارت احتمالي به فرش وارد شود، اتحاديه پاسخگو خواهد بود. 

مقالات ديگر: قاليشويي چيذر

شايد بخواهيد بخوانيد: هزينه لمينت دندان ۱۴۰۰


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۱۵:۴۴ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

نماينده تهران: كاهش پنج واحدي ماليات براي اصناف تصويب شد

شهرري - ايرنا - نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي گفت: با پيگيري نمايندگان مصوب شد كه در سال آينده ماليات براي اصناف و واحدهاي توليدي كه كاهش سطح اشتغال ندارند پنج واحد كاهش ‌يافته و از ۲۵ به ۲۰ درصد برسد.

 


به گزارش روز شنبه اتاق اصناف شهرستان ري مجتبي توانگر در جمع هيات رييسه اين اتاق اظهار داشت: در بودجه سال آينده حدود هفت هزار ميليارد تومان از محل تبصره چهار به وام‌ اصناف اختصاص يافته كه بايد پيگيري لازم براي دريافت و استفاده از آن انجام شود.

وي افزود: در فراكسيون اصناف مجلس با كمك صنوف مي‌توان در موضوع صادرات محصولات واحدهاي توليدي صنفي هماهنگي و اقدامات لازم را انجام داد.

 


توانگر با اشاره به موضوع مشاغل مزاحم و عوارض شهرداري خاطرنشان كرد: مكاتباتي در راستاي رسيدگي به موضوعات مشاغل مزاحم با اداره صمت انجام شده است، در اين زمينه مي‌بايست مباحث و موضوعات مختلف از طريق مكاتبات اداري پيگيري شود.

 


 اين نماينده مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: به دنبال برطرف كردن مشكلات صنوف و در كميسيون اقتصادي به دنبال پيداكردن راهكارها و منابع جديد براي دريافت ماليات هستيم.

 

 

 

تقسيم كالاي اساسي و امكانات به صنوف سراسر كشور بايد متعادل شود

 


نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس نيز در اين نشست گفت: تقسيم كالاي اساسي و امكانات به صنوف مي‌بايست با توجه به جمعيت و نياز جامعه به‌صورت تعادلي انجام شود لذا درخواست مي‌شود با توجه به كمبودهاي كه در اين زمينه عنوان‌شده مسئولان مربوطه بايد پيگير حمايت بيشتر از مردم نقاط جنوبي تهران باشند.

 


سيد علي يزدي خواه  با اشاره به لزوم تجديد نظر در دريافت ماليات اظهار داشت: با توجه به اينكه رويكرد مجلس فشار به اقشار متوسط و ضعيف جامعه نيست مي‌بايست حداكثر معافيت مالياتي براي اقشار كم‌درآمد در نظر گرفته شود و دريافت ماليات به سمت اقشار پردرآمد سوق يابد.

 


وي افزود: بايد با كمك به اقشار ضعيف و رونق بخشيدن به توليد اشتغال مناسب براي افراد را در جامعه فراهم كنيم.

 


اين نماينده مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: موضوع مربوط به جايگاه نگهداري كالاهاي بازرگاني و موضوعات مربوط به دريافت ارزش‌افزوده از انبارداران توسط اداره صمت و نمايندگان مجلس به‌طور شفاف پيگيري مي‌شود زيرا انبارداران قصد فروش كالا را نداشته و تنها كالاهاي بازرگانان را نگه‌داري مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد: تفاوت لمينت سراميكي و كامپوزيت سراميكي

يزدي خواه اضافه كرد: مشكلات ناشي از استقرار صنوف مزاحم در شهرستان ري و پرداخت عوارض كسب و پيشه به شهرداري و پرداخت ماليات به تهران بايد رسيدگي شود و همچنين موضوع افزايش قيمت تعرفه آب‌بها براي مشتركاني كه به فاضلاب متصل نيستند و دچار افزايش قيمت شدند بايد بررسي شود.

 


وي يادآور شد: وظيفه ما به‌عنوان نمايندگان مردم مطرح كردن مشكلات، بررسي و برطرف كردن اين موضوعات است كه بايد به‌صورت مكتوب ارائه شود.

 


به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 


شهرستان ري (به مركزيت شهرري) در حدود يك ميليون نفر جمعيت دارد و در جنوب تهران واقع شده است.

مقالات ديگر : قاليشويي فرمانيه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۱۵:۱۵ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

آسيب‌هاي كرونا به اصناف در بودجه سال ۱۴۰۰ مورد توجه نمايندگان است

شهرري - ايرنا - نماينده مردم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس براي رسيدگي مشكلات و آسيب‌هاي ناشي از كرونا به اصناف برنامه‌ريزي مي‌كند تا اقدامات مربوط به اين قشر در بودجه سال ۱۴۰۰ منظور شود.

 


سيد علي يزدي خواه روز شنبه در جلسه طرح مسائل ومشكلات اتحاديه هاي صنفي شهرستان ري افزود  از رسيدگي و بررسي مشكلات اصناف و آسيب‌هاي ناشي از كرونا در مجلس خبر داد و افزود:  مشكلات ناشي از بحران كرونا و فشاري كه بر اصناف وارد شده در مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي است و بيشترين آسيب در اين خصوص به رستوران‌داران وارد شده است.

قاليشويي قيطريه

وي اظهار داشت: مشكلات اصناف و درخواست‌هاي بررسي قوانين در زمينه نسخ قوانيني كه بايد باطل شود و ايجاد قوانيني كه لازم است از سوي مجلس شوراي اسلامي حل ‌و فصل مي‌شود.

 


اين نماينده مجلس با قدرداني از همراهي اصناف در كنترل بيماري منحوس كرونا خاطرنشان كرد: اصناف همواره در ايام مختلف هنگام ضرورت نقش تأثيرگذاري در جامعه داشنند كه نمونه آن در پيروزي انقلاب و مقابله با شيوع كرونا بسيار محسوس است.

 


يزدي خواه اضافه كرد: اصناف نقش تاثيرگذاري در حوزه هاي اقتصادي و معيشتي دارند و از آنجا كه كرونا تاثير بسزايي در كسب و كارها داشت لذا نياز به تعامل و همراهي بيشتر مسئولان دارند.

 


اين نماينده مجلس ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده در شهرستان ري حدود ۴۵ هزار پروانه صنفي فعاليت دارند كه با احتساب خانوارهاي منتفع از اين صنوف در حدود يك ‌پنجم جمعيت ري را در برمي‌گيرد كه جمعيت زيادي است.

 


يزدي خواه يادآور شد: افزايش فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي بيش ‌از حد لازم موجب تحت تاثير قرار گرفتن حداقل ۲۰ مغازه اطراف آن واحد فروشگاهي مي‌شود لذا ‌بايد از سوي اتحاديه كشوري و مسئولان مربوطه مورد توجه و تحديد نظر قرار گيرد.

 


به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 


شهرستان ري ۶ شهر ، پنج بخش و يك ميليون نفر جمعيت دارد.

 


مقالات مرتبط ديگر:

دندانپزشكي در متزل

قيمت شستشوي فرش


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۹:۵۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)